Napisano 9 Październik 200321 l Witam. Chciałbym stworzyć samochód (może być według zdjęcia lub w inny sposób). Jak to zrobić? POMOCY
Napisano 9 Październik 200321 l Jak umiesz to modeluj ze splejnów. Jak nie to zrób odpowiedniego wielkościowo boxa, z dostatecznie dużą ilością segmentów, tak żeby go można było dobrze zrobic, a potem dopasuj punkty do rzutów.(wtedy zrób lepiej rzuty ne plane\'ach
Napisano 9 Październik 200321 l Spline????? co Ty człowieku Ty chcesz taka metode zaporponowac poczatkujacemu?!!!...przecierz tym sie robi najtrudniej...najlepiej zrob polymodlingiem...tutoriale znajdziesz na max3d.pl oraz 3dtotal.com pozdr
Napisano 9 Październik 200321 l a przy okazji wiecie gdzie sa rzuty do tego tutoriala na 3dtotal.com do Fiata 500? bo niby jest tam \"download Fiat 500.zip\", ale linka tam nie ma...
Napisano 11 Październik 200321 l ja jestem poczatkujacym i lubie wyzwania dlatego nie odzucałbym mu kozystania z splajnow, jesli masz stalowe nerwy i nie poddajesz sie to sprobuj ze splaynami. ja juz poznałem co nieco o splaynach wiec jesscze sie ucze
Napisano 17 Październik 200321 l ja zaczęłem od tego i przy trzecim aucie już było dobrze. przy dwóch pierwszych było dobrze z minusem.
Napisano 31 Październik 200321 l Zajrzyj do tego tematu: http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6352 Jest tam tutek modelowania samochodu wykonany polymodelingiem.
Napisano 31 Październik 200321 l Originally posted by xMark polymoedeling wydaje sie latwiejszy niz za pomoca splinow. No i o tym cały czas dyskusja tu sie rozgrywa. A moim skromnym zdaniem: Przy spline\'ach jeśli korzysta się z vertexów typu corner, to konstruowanie siatki jest bardzo podobne co w polymodelingu, tyle że bardziej uciążliwe. Ale pełną moc spline\'ów wyciska się przy bezierach, co jednak daje większe możliwości. Tyle że na start polymodeling jest raczej lepszy.
Napisano 31 Październik 200321 l probowalem zrobic ten tutorial i nic z niego nie rozumiem i nic nie wychodzi :(( poddaje sie, najpierw zrobie tutoriale z max3d.pl i dopiero sie zabiore za auta
Napisano 1 Listopad 200321 l xmark nie lam sie :) ja juz robie skrzydlo do samolotu przez dwa tygodnie bo co chwila musze od nowa robic bo mi nie wychodzi :):)