Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Chciałbym stworzyć samochód (może być według zdjęcia lub w inny sposób). Jak to zrobić? POMOCY

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak umiesz to modeluj ze splejnów. Jak nie to zrób odpowiedniego wielkościowo boxa, z dostatecznie dużą ilością segmentów, tak żeby go można było dobrze zrobic, a potem dopasuj punkty do rzutów.(wtedy zrób lepiej rzuty ne plane\'ach

Napisano

Spline????? co Ty człowieku Ty chcesz taka metode zaporponowac poczatkujacemu?!!!...przecierz tym sie robi najtrudniej...najlepiej zrob polymodlingiem...tutoriale znajdziesz na max3d.pl oraz 3dtotal.com

pozdr

Napisano

a przy okazji wiecie gdzie sa rzuty do tego tutoriala na 3dtotal.com do Fiata 500? bo niby jest tam \"download Fiat 500.zip\", ale linka tam nie ma...

Napisano

ja jestem poczatkujacym i lubie wyzwania dlatego nie odzucałbym mu kozystania z splajnow, jesli masz stalowe nerwy i nie poddajesz sie to sprobuj ze splaynami. ja juz poznałem co nieco o splaynach wiec jesscze sie ucze

Napisano

ja zaczęłem od tego i przy trzecim aucie już było dobrze. przy dwóch pierwszych było dobrze z minusem.

Napisano

polymoedeling wydaje sie latwiejszy niz za pomoca splinow.

Napisano
Originally posted by xMark

polymoedeling wydaje sie latwiejszy niz za pomoca splinow.

No i o tym cały czas dyskusja tu sie rozgrywa.

A moim skromnym zdaniem:

Przy spline\'ach jeśli korzysta się z vertexów typu corner, to konstruowanie siatki jest bardzo podobne co w polymodelingu, tyle że bardziej uciążliwe.

Ale pełną moc spline\'ów wyciska się przy bezierach, co jednak daje większe możliwości. Tyle że na start polymodeling jest raczej lepszy.

Napisano

probowalem zrobic ten tutorial i nic z niego nie rozumiem i nic nie wychodzi :(( poddaje sie, najpierw zrobie tutoriale z max3d.pl i dopiero sie zabiore za auta

Napisano

xmark nie lam sie :) ja juz robie skrzydlo do samolotu przez dwa tygodnie bo co chwila musze od nowa robic bo mi nie wychodzi :):)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności