Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam prośbę może byście mi doradzili

co zrobić aby to bardzirj realistyćznie wyglądało pozdrawiam Bakoma

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wydaje mi się, że zbyt równomierne rozświetlenie całej sceny \"spłaszcza\" ten obrazek. Nie ma miejsc ciemniejszych (nawet krzesła od spodu są oświetlone, a tam to już raczej tylko minimalne światło dzięki GI by docierało). Też dosyć mało tekstur tu występuje - sporo jednolitych plam w rezultacie.

Ale to tylko moje prywatne zdanie ;)

Napisano
  • Autor

Masz racje mało jest cieni obrazek jest słaszczony mam problem z oświetleniem tej sceny użyłem tyłu światęł -30

i w tym tkwi chyba problem

Napisano

albo mam cos ze wzrokiem albo jakies duze rozmycie dajesz- wydaje mi sie ze troche przesadziles z blurem (?)

Napisano

Chyba jednak oczy działają bor bo ja mam takie samo wrazenie a co do cieni to uzyi GI:)

pozdro

KAIN

Napisano

\"wnetrze\" pisze sie przez \"rz\" :) ale nie czepiajmy sie szczegolow :) obrazek fajny tylko wydaje mi sie ze za bardzo oswietlony

Napisano
  • Autor

Poprcuję trochę nad oświetleniem usune wszystki światła i bedę dodawał od nowa chyba to pomoże sory za błędy

zamieszczę scene z nowym oświetleiem co do bluru macie racje chyba jest za wiele Pozdrówko Bakoma

Napisano
  • Autor

mam małe pytanie coto jest sformułowanie GI co to za

opcja w Maxe

Napisano
  • Autor

Trochę znowu coś poprawiłem

powięccie coś jeszsz

pozdrówko Bakoma

Napisano

GI to globalna iluminacja. Symuluje odbicie światła od powierzchni. Można to jednak zasymulowąć bez dodatkowego oprogramowania poprzez zastosowanie świateł z wyłączoną opcją specular.

Napisano
  • Autor

widzisz Bacery kożystam z maxa3

i nie mam tam takiej opcji cały ten efekt co jest uzyskałem 20 światłami

Może znasz jakiś plugin do trujki na te GI

Napisano

Do trójki to właśnie nie bardzo. Dlatego proponowałem symulację za pomocą dodatkowego światła. A mam pytanko czy światła mają włączoną opcję decay (zanikania światła wraz z odległością od żródła)? Bardzo to urealnia scenę.

Napisano
  • Autor

bacery a gie tom opcje sie wlancza przeszukalem prawie wszystko ale niema czego takieg pozdrawiam Bakoma

Napisano
  • Autor

o kurde juz znalazlem dzinki teraz prbuje

Ale mam pytanie jak ustwic ta opcje