carlosss Napisano 2 Grudzień 2006 Napisano 2 Grudzień 2006 Mam małe pytanie. Czy duża jest różnica między VRay Physical Camera ,a zwykłą kamerą? Jak na razie to patrzę sobie po różnych stronach i tam są opisy co można uzyskać za pomocą tej pierwszej (czyli z tego wnioskuję że ma więcej opcji), ale czy jest lepsza jeżeli chodzi o standardowe ustawienia (lepsza w sensie renderingu)?
Hynol Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Jeżeli chodzi o sam rendering w sensie jakości to nie. Jeżeli chodzi o bajery typu DOF, Vigneting czy exposure to owszem.
tadzio Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Looknij na to: -http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/vrayphysicalcamera_params.htm -http://www.spot3d.com/vray/help/150R1/examples_vrayphysicalcamera.htm
sob Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Dlaczego używanie "vray sky" wymaga jednocześnie użycia physical camera? Często (właściwie zawsze) widzę w opisach te dwa narzędzia w zestawie :) Nie testowałem jeszcze "vray sky" więc nie mam porównania. Czy chodzi tu o kontrolę ekspozycji? A może są jeszcze jakieś inne bezwzględne warunki?
streaker Napisano 3 Grudzień 2006 Napisano 3 Grudzień 2006 Czy chodzi tu o kontrolę ekspozycji? Tak, chodzi o kontrole ekspozycji.
karolw Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 cześć czy da sie wyrenderowac elewacji/aksonometrie za pomoca v-ray camera??? w standardzie było "ortografic projecton". no i brakuje clipping plans. wiec wsumie kiepsko.
chais Napisano 7 Czerwiec 2007 Napisano 7 Czerwiec 2007 Linki na str. Spot3D sa po prostu kozackie...kompendium wiedzy o vray P C ...WIELKIE DZIEKI
Lorilay Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 a takie jeszcze pytanie a propos - czy da się wstawić v-ray physical camera 'z widoku'? Odpowiednik ctrl+C normalnej kamery?
Rekomendowane odpowiedzi