startingmax Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 Witam właśnie skończyłem przed chwilą modelować i-pod'a (bardzo uproszczony bo jestem jeszcze troche zielony i nie mialem referek) Problem polega na tym iż nie wiem jak zaokrąglić model tak aby miał kształt odpowiedni , a przy tym żeby przycisk z kilkukąta zmienic na okrąg ? Jeżeli ktoś wie prosze o pomoc i jak ktos zna strone albo tutek odnosnie zaokraglen to tez chetnie lapie . pozdr i dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 Witam!! potrzebujesz dwoch rzeczy 1. meshsmooth(modyfikator) albo turbosmooth(modyfikator) obojetne ktory wybierzesz on ci zaokragli 2. to chamfer dzieki niemu zrobisz ostre krawedzie (np na rogach) pozdro i powodzenia i przyklad :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
startingmax Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2006 dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
startingmax Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2006 udalo sie oki po daniu materials w turbosmooth ale ekranu nie moge jest on tylko prosto extrude do tylu i tyle a ja nie wiem co chamferowac wiec pliz o wskazowki jakie krawedzie bo robie i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
startingmax Napisano 5 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2006 dorzucam jeszcze ren ale i tak wiadomo o co mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Grudzień 2006 Share Napisano 5 Grudzień 2006 poprostu zaznacz krawedzie i daj malego chamfera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi