porucznik Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 Z madmiaru czasu w pracy zabralem sie za nauke blendera, i pojawia sie (nie)maly problem, nie wiem czy sam cos robie zle bo sie nie znam zabardzo, czy cos jest zle z wersja 2.42, ktorej uzywam. Uzywalem dlugi czas 3ds maxa i wiem jak dzial edge loop i edge ring, tutaj zaznaczam czesc siatki, klikam ctrl+e wybieram opcje, i co ? i nic. Co jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 nie bardzo rozumiem o co ci chodzi. chodzi ci o zaznaczanie? z trybie edit mode (tab) edge loopa zaznaczasz z altem a edge ringa z altem+ctrl. wczesniej wlacz tez edycje na krawedziach ctrl+tab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porucznik Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2006 tak, w trybie edit, z opcja edycji na krawedziach. Nie dziala i juz, nie zaznacza krawedzi. Z altem i kontrolem, czy samym altem dziala, jak normalny prawy klik, czyli zaznacza pojedyncza krawedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 8 Grudzień 2006 Share Napisano 8 Grudzień 2006 tak jak Kengi pisze powinno działać, może coś Ci sie stało z wersją blendera i przez to te problemy. zainstaluj raz jeszcze może pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porucznik Napisano 9 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2006 Fakt, po reinstalce dziala jak powinno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Ja jak robiłem animacje postaci w blenderze 2.35 i gdy wrzuciłem postać do nowszego blendera to wyszły pewne komplikacje W trakcie ruchu niektóre obiekty zlinkowane (tzw dzieci) zostawały w tyle za rodzicami Program jest fajny ale jeszcze niedopracowany .Szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi