Napisano 9 Grudzień 200618 l Witam wszystkich :) Jestem swiezoupieczonym studentem architektury oraz entuzjasta sceny demo od wielu lat. Zawsze dotad ja podziwialem - lecz skoro zaczynam nowy etap - to pora tez sie do niego odpowiednio przygotowac w gestii wyposazenia ;) Zatem me pytanie prozaiczne, laickie a zarazem naiwnie szczere - czy powiecie mi prosze jaki powinienem uczynic upgrade hardware'u (mam stary sprzed 4 lat komp skladak) by autocad i inne programy graficzne nie wstydzily sie wspolpracy ze mna - nie wykonywaly jej od swieta i z oporami - oraz aby bylo im dobrze i przyjemnie na dysku. Wymiencie mi prosze jaka "aktualizacje" przeprowadzic - zakladajac, ze mam ok 1500 zl na nia. Nowy ram? Nowa plyta glowna? Nowa obudowa ;) ? Sprzet ma byc przeznaczony przede wszystkim do pracy w autocadzie - oraz mam nadzieje juz niedlugo w 3d max'ie. Z gory dziekuje za wyrozumialosc i samarytanskie podejscie Pozdrawiam fall
Napisano 9 Grudzień 200618 l najpierw lepiej napisz jaki masz dotychczasowy sprzęt, bo jak bedziesz chcial plyte wymienic to odrazu procek no i teraz nowe ramy są :] wiec ogolnie wszystko nawet grafika a za 1500zł to troszke ciezko bedzie nie wiem jak pod cada ale pod maxa napewno :)
Napisano 9 Grudzień 200618 l :) tu jest caly problem, ze nie jestem niestety zbytnio zorientowany co jest w srodku poki co - bo sprzet jest "swiezym" od mlodszego brata prezentem - jedynie co wiem, ze ma 512 ramu oraz byl kupowany ok 4 lata temu jako "wypasny skladak marzen" wg owczesnych standardow - czyli podejrzewam, ze ok 128 megowa karta graficzna. natomiast na 100% musi on byc "pod cad'a" - poniewaz przez najblizsze 3 lata bede go studiowal - wiec i pracowac bedzie trzeba moc. tak zalozylem - iz "sprzedam" w sklepie stare czesci - czyli ok 500 zl za nie sciagne - czyli ok 2000 bede mogl poswiecic na plyte glowna - ram - karte graficzna (karta dzwiekowa zostaje, dysk twardy zostaje). Cos pominalem ? Cos doradzacie inaczej ? :) Dziekuje za pomoc z gory i pozdrawiam fall
Napisano 9 Grudzień 200618 l odpal everlasta albo wejdź do właściwości->mój komputer i menager urządzeń w zakładce sprzęt i powiedz co tam masz to że 4 lata temu nic nie mówi
Napisano 9 Grudzień 200618 l ha - dziekuje za info - juz spiesze wiec z danymi :) Karta graficzna: NVIDIA GeForce MX 440-SE procesor intel® celeron® cpu 2.00 ghz 512 mb ram