Napisano 11 Grudzień 200618 l Poszukuję nazw filmów w których można doszukać się różnic kulturowych. Np. gdzie bohaterowie o różnym wychowaniu kulturowym natrafiają na problemy wynikające ze swojego wychowania czy obyczajów. Przykładowe filmy: Anna i Król Szogun Ostatni samuraj Borat Proszę o wypisanie innych filmów tego rodzaju. Pozdrawiam i dziękuję.
Napisano 11 Grudzień 200618 l hmmm nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze wlasnie o czyms takim opowiada BABEL. wlasnie musze sie udac do kina bo ponoc oskarowy pewniak :P
Napisano 11 Grudzień 200618 l Krolestwo Niebieskie Krol Artur (?) edit: jak cos mi przyjdzie jeszcze do glowy to zapostuje
Napisano 11 Grudzień 200618 l Autor Gwiezdne Wojny odpadają? Pytam poważnie. Tak. Chodzi o to żeby to było w realne. Zapytałem na forum filmowym i dostałem: Wesołych świąt, pułkowniku Lawrence", reż. N. Oshima Biała masajka "Ostatnia fala" P. Weira Tam, gdzie śnią zielone mrówki" Herzoga Nigdzie w Afryce Jak macie coś jeszcze to walcie.
Napisano 11 Grudzień 200618 l http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=3222 - :D W tym filmie jest kultowa przekozacka scena, jak Edi Marfi wpada do świątyni, i tam aby zagadać trzeba pokręcic kolumną, więc on zaczał skreczowac :D
Napisano 11 Grudzień 200618 l 7 lat w tybecie tanczacy z wilkami jak sobie cos jeszcze przypomne to dorzuce
Napisano 13 Grudzień 200618 l The Gods Must Be Crazy Hahahahhaha swietny film, bylem na tym w kinie - 15 lat temu :) Polecam