Napisano 11 Grudzień 200618 l Wiec mam problem... czy da się zrobic coś żeby móc pracować na dużej ilości detali(ale tak żeby obrócenie obiektu o 1 stopień nie trwało 30min;/) Pracuje na maxie 8. Słyszałem coś o warstwach ale nie wiem dokładnie o co chodzi...
Napisano 11 Grudzień 200618 l 30 min samo obracanie? W Views masz cos takiego jak Adaptive Degradation. Z pewnoscia pomoze. Odhacz to lub kliknij O. Co do warstw to sie nimi jeszcze nie bawilem;)
Napisano 11 Grudzień 200618 l ukrywaj to na czym nie pracujesz... a co do warstw, to służa one do tego, żeby szybko, jednym kliknięciem można było ukryć jakąś grupę obiektów... łot cała filozofia
Napisano 11 Grudzień 200618 l Autor 30 min taka przenośnia...: P Po prostu bardzo wolno się to dzieje.
Napisano 12 Grudzień 200618 l warstwy są banalnie proste a ułatwiają niesamowicie życie - ja bez warstw sobie nie wyobrażam pracy - jeżeli ta duża ilość poly dotyczy jednego modelu to poukrywaj niepotrzebne ścianki i zostaw sobie tylko obszar nad którym pracujesz. Napisz jaką masz kartę grafiki ? bo pewnie tu jest piesek pogrzebany i jakie stery ustawione w maxie ? opengl , direct3d, software ?