Destroyer Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 chce kupić zasilanie awaryjen za około 300 zł głównie chodzi mi o przeciwdziałanie krótkim zanikom zasilania, poprzedniej zimy miałem takich sporo i krew mnie zalewała przydało by sie też podtrzymywanie kompa tak z 10 min jakbym kiedyś potrzebował przy braku prądu coś nagrać chciałbym podłączyć do tego monitor 22" :) żre 145W i komputer tutaj nie mam pełnych danych ile może potrzebować prądu AMD x2 3800+ 65W, 2 dyski po 10W tyle wiem poza tym Sound blaster Audygy, Sky star2, modem GPRS, grafika na razie zintegrowana GF6100 :) Nagrywanka DVD, 512 DDRII 667, tablet Volito 2 i oczywiście klawiatura i mysz :) nie znam sie na tym wcale może mi ktoś coś poradzić? takie coś znalazłem link 1000VA nie wiem co to ale chyba im więcej tym lepiej :) nawet nieźle wygląda ale wyjścia ma jakieś dziwne ?! przejściówka,specjalny kabel potrzebny ?
Dirk Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 fikołek, masz linka KLIKNIJ Teoria przydatna w wyborze UPSa. Co ja bym mógł polecić to APC lub Orvaldi. 1
illy Napisano 14 Grudzień 2006 Napisano 14 Grudzień 2006 fikolek: lekcja fizyki Volt*Amper daje? No wlasnie, Watt !
Destroyer Napisano 14 Grudzień 2006 Autor Napisano 14 Grudzień 2006 dzięki za linka :) ale chyba mi sie mózg zlasuje zanim pokapuje o co tam biega :) troche tam rad jest które rozumiem ale niewiele mi to rozjaśniło :) wolałbym konkreta to jest super okazja stulecia i link :D no nic poszperam jeszcze :)
Rekomendowane odpowiedzi