Jump to content

biurowiec_ZTM__konkurs


MVDR
 Share

Recommended Posts

witam

architektura budynku jak dla mnie jak najbarzdziej ok, podoba mi sie modul elewacji i to ze ma swoja kontynuacje w przeszkleniach, jedyne co to zrezygnowalbym w tych dziwnych slupow, maja watpilwa wartosc estetyczna no i chyba nie sluza kostrukcji z takimi kątami :)

tło przyjemne :)

 

pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

a mi nie podoba sie wykonczenie okien - tzn to, ze ssa otwierane te, mniejsze, bo tak to rozumiem, jak mozna takie okno zrobic, tzn szybe... ?

chyba to jest technicznie malo prawdopodobne :)

co do wykonczenia scian, to spoko.

sprzedanie pracy tez daje rady, ale jeszcze, dlaczego robic ewakuacyjna klatke schodowa tylko z drugiej( albo trzeciej ) kondygnacji... ?

nie rozumiem...a nie z kazdej kondygnacji... jakies konstruktywne odpowiedzi w tym temacie przeczytam? ;) zartuje oczywiscie, ale mimo wszystko to mi wpadlo w oko.

 

pozdro

Link to comment
Share on other sites

Jakoś mi te schody wyglądają na "wcześniej" lub "później" dobudowane.

A czemu ich nie schowałeś w bryle ? Reszta daje rade. Zastanawiam się jeszcze czy i jak "kupę i deszcz spuścisz" w podniesionej części. Słupy...dźwigają budynek.

Link to comment
Share on other sites

dzięki za słowa krytyki. teraz odpowiem na pytania:

 

kondzi0r - "...jedyne co to zrezygnowalbym w tych dziwnych slupow, maja watpilwa wartosc estetyczna..."

1. co do dziwności tych słupów to kształt ich pochyleń miał symbolicznie nawiązywać do nazwy zamawiającego, czyli ZTM.

 

 

jasiek311 - "...a mi nie podoba sie wykonczenie okien - tzn to, ze ssa otwierane te, mniejsze, bo tak to rozumiem, jak można takie okno zrobić, tzn szybe... ?"

2. a da się takie okno zrobić, uwierz na słowo

 

"...dlaczego robić ewakuacyjna klatkę schodowa tylko z drugiej( albo trzeciej ) kondygnacji... ?"

3. w tym przypadku potrzebne jest dłuższe wyjaśnienie. wewnątrz budynku znajdują się dwie klatki schodowe z szybami windowymi. ta zewnętrzna jest trzecią klatka schodową. powstała ponieważ w wymogach funkcjonalnych potrzebna była niezależna komunikacja pionowa jednego z działów. biura które znajdowały się na tych kondygnacjach musiały mieć swoją niezależną komunikację, a niestety na parterze umieścić ich się nie dało.

 

 

kome – „…zielony grzes na dole po lewej wszystko kaszani”

4. Grześ zielony jest dziełem przypadku :)

 

 

zer0 – „Jakoś mi te schody wyglądają na "wcześniej" lub "później" dobudowane.”

5. „później” dobudowane. w bryle nie dało radu ich już wcisnąć, dlatego wynikowo wylądowały na zewnątrz. taka ich uroda.

 

„Zastanawiam się jeszcze czy i jak "kupę i deszcz spuścisz" w podniesionej części”

6. Z podniesionej części kupy nie trzeba spuszczać, ponieważ toalety znajdują się w środkowej części budynku. i kupa i deszcz maja tam swoje miejsce żeby swobodnie spłynąć.

 

 

maceo – „No dobra, a gdzie on stoi? w lesie, w parku ?!”

7. ani w lesie, ani w parku. na warszawskim żoliborzu na tyłach hali marymont przy ulicy kłodawkiej. aktualnie na tej działce znajdują się budynki które planowane są pod rozbiórkę.

Link to comment
Share on other sites

7. ani w lesie, ani w parku. na warszawskim żoliborzu na tyłach hali marymont przy ulicy kłodawkiej. aktualnie na tej działce znajdują się budynki które planowane są pod rozbiórkę.

 

i tam tyle miejsca jest :).. pokazalbys troche otoczenia bo w takiej pustej przestrzeni chyba za dobrze nie wyglada

fajna jest ta oddzielna klatka..urozmaica bryle..szkoda ze elewacje sa po calaku pojechane piaskowcem..troche to nudne..ale to moze moje osobiste preferencje juz..

brylka chyba spoko calkiem...ale wlasnie pokaz co jest obok :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy