Napisano 16 Grudzień 200618 l Witam, mam problem ze zrobieniem takiej textury..... no niby proste ale jestem jeszcze laikiem jesli chodzi o vraya...... ktos moglby mi przyblizyc jak to zrobic? material tkaniny takiej jak na zalaczniku, nieco bardziej przezroczystej niz na tym obrazku. pomocy plizzz!
Napisano 16 Grudzień 200618 l Może efekt glow? Wciskasz f10 i tam ustawiasz dla materialu kolor intensywność.
Napisano 16 Grudzień 200618 l Robisz bryłę, UVW, teksturę z napisikami czy czym tam chcesz, tworzysz materiał vraylightmtl i tam wpakowujesz te teksturę i dostosowujesz siłę świecenia. Glow w Photoshopie albo innym edytorze 2D.
Napisano 17 Grudzień 200618 l Autor probowalem robic to vraylightem ale nie wychodzi zbytnio dobrze bo nie widac tych krawedzi, wszystko sie zlewa w jedna plaszczyzne. zrobilem po prostu material vray nieco transparentny i w srodku dalem swiatelka. teraz sie tym glowem pobawie. dzieki za podpowiedzi!
Napisano 20 Grudzień 200618 l ...hyh mi to i tak wyglada na siakas postprodukcje w photoshopie :D - wrecz ewidentnie to wyglada na fotosklepowa robote ;)