mblade Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 czy ktoś mogłby polecić jakieś stronki z tutorialami dla zupełnie pozcątkujacych do tego programu? zaciekawił mnie ten program, ale nie wiem od czego zacząć będe wdzięczny za helpa ;] pozdrawiam
Levus Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Tu masz spory zasobnik leniwcze:D wpisałem w google "poser tutorials" i mam: http://www.3dlinks.com/links.cfm?categoryid=13&subcategoryid=115
hcpiter Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 heh ale po co do tego softu jakies tutoriale, chyba jedynie jak exportowac, przeciez wszystko masz w panelach layout jest intuicyjny :]
mblade Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 dzięki ;p za tego linka ;] fakt mogłem użyć google, ale chodziło mi o doradznie tutków dla noobów ;] ale mam tym razem inne pytanie, jak w poserze mozna "ubrać" postać w swoje zrobione np w maxie rzeczy... i jakie byście polecili najlepsze sposoby na wymodelowanie rzeczy dla postaci z Posera tak aby wszystko ładnie pasowało do nich... no i oczywiście "optymalizacja" czy pop założeniu nowych rzeczy na "gołe ciało" należałoby usunąć zbędne polygony z samej postaci, czy jak inaczej doradzicie?
Levus Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Optymalizacja siatki to moim zdaniem względna sprawa. Zależy czego oczekujesz od siatki. Zresztą mało już pomogę, nie znam posera...:cool:
Rekomendowane odpowiedzi