Napisano 18 Grudzień 200618 l Witam. Robię animację, dosyć szczegółową. Renderował będę scanlinem. Animację oświetlam poprzez scylight, do tego Light tracer. Na jeden render wychodzi mi około 1 minut. Czy mogę jakoś skrócić czas trwania renderingu? Jakie opcje, bądź ustawienia mi w tym pomogą? PS: Zrobiłem małą próbę i wyszło mi, że 100 klatek takiej animacji będzie się renderowało nieco ponad godzinę...
Napisano 18 Grudzień 200618 l Kup sobie nowy komputer :) A i chciałbym trochę więcej wiedzieć o tej scenie bo same światła mi nic nie mówią.
Napisano 18 Grudzień 200618 l Kup sobie nowy komputer :) A i chciałbym trochę więcej wiedzieć o tej scenie bo same światła mi nic nie mówią. a jakie jest twoje zdanie na tema kompa...?? czy wydanie 1500-2000 zł na samo pudło da jakis efekt???
Napisano 18 Grudzień 200618 l staaary...powyzej 10 minut na klatke (w warunkach domowych) to jest sie nad czym zastanawiać ale jedna minuta :O, no co tyy...coś za coś...
Napisano 18 Grudzień 200618 l floo po pierwsze to był żart, a po drugie chyba komp coś daje... Chodziło mi tylko o to, że podał światła i nic więcej i jak coś wymyślić.
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor Kup sobie nowy komputer :) Uuuuu. Przydałby się, przydał... Będzie to animajcja miecza świetlnego, pokazania jego budowy i w końcu działania (film na fizykę)... Scena to tylko Plane, scylight i miecz lewitujący w powietrzu. Kamera będzie pokazywała różne jego aspekty. Nie planuję niczego innego dodawać do niej...
Napisano 18 Grudzień 200618 l No to nie jest złożona. Ale czy to duży czas? Może zobacz te światła bo chyba to tylko może spowalniać. I jak chcesz to daj tą scenkę i zobaczę ile mi się to renderuje.
Napisano 18 Grudzień 200618 l Autor Cały czas tej części animacji to będzie od około 4-5 min. Też tak o światłach myślałem. Postaram się to jakoś zmienić... Jeżeli chcesz tą scenkę to napisz mi swój email, to ci ją wyslę... Link do Video Google, jak mniej więcej będzie towyglądać... http://video.google.pl/videoplay?docid=-4786863459616384304
Napisano 18 Grudzień 200618 l Czemu scanline? Zamiast lightracera ze skyem lepiej użyć podstawowej konfiguracji mentala z ambient oclusion. A najszybciej będzie scanline bez żadnego GI tylko z wypalonymi teksturami AO lub dirt. Pewnie z dwie sekundy pójdzie na klatke...