Sowiasty Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Witam wszystkich na forum. Postanowiłem zamieścić może jeszcze nie do końca finished ale już 99% syrenkę 104. Czekam na opinie i konstruktywną krytykę. pozdrawaim a oto link: www.radq.uiw.pl/syrenka.jpg
illy Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Skoro nieukonczone to po co do finished wrzucasz? ladny modelling ale nad renderem jeszcze moglbys popracowac
Remedy Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 Jest zawieszona trochę za nisko, a koła powinny być głębiej wpuszczone w nadkola.
pecet Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 bardzo ładnie, czysto wymodelowana syrenka, ale nad renderem musisz jeszcze popracować i będzie super :) trzeba poprawić: -lakier -> za mocno odbija otoczenie i kolor powinin być bardziej "naturalny" jak dla syrenki (np. biały, wyblakły żółty) - materiał opony, jest za ciemny i za czysty (na oponie chyba nie ma bierznika, też by sie przydał) - materiał szyb też możnaby było podciągnąć lampy ładnie wyglądają :)
kostek1888 Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 To samo co powyżej :] Materiał szyb i opon jakiś taki mało real jest :]
Master Kiełbaster Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 materiał szyb beznadziejny, lakier sztuczny i oświetlenie nie trafione :* i wnętrza chyba brak (no chyba że orginał też ma w środku gołą blachę :P )
pecet Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 a i jeszcze "uszczelki nie dają rady" są za płaskie
Sowiasty Napisano 19 Grudzień 2006 Autor Napisano 19 Grudzień 2006 Dzięki wszystkim za opinie. Pecet - oglądałem Twoje pracki na forum i muszę przyznać że dają radę. Może dasz mi kilka rad jak przygotować materiały. Nie wiem w czym renderujesz ja próbuje swoich sił w vray-u.
pecet Napisano 19 Grudzień 2006 Napisano 19 Grudzień 2006 hehe thnx :) ja renderuje tylko w mentalu co moge Ci poradzić hmm zmień kolor i zmniejsz reflections, materiał kół troche rozjaśnij (żeby nie były czarne tylko takie ciemno brązowe) dorób bierznik, a szyby zrób tak żeby też odbijały to hdri co jest na lakierze
Eden-3d Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 syrenka ladna,ale wnetrze ubogie i to ma wplyw na ocene calosci,i te zdiecia tez nie pasuja zbytnio..pozdro
Sowiasty Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Witam ponownie po długiej przerwie w miedzy czasie wprowadziłem kilka poprawek Teraz auto prezentuje się tak:Syrena 104
Homa Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Jest lepiej to fakt, ale wciąż dość nienaturalnie... Bardzo ładny modelik! Syrenki chyba nie były tak nisko zawieszone, chyba że ta ma sportowe zawieszenie he he :) Wnętrze felg wygląda jakby nie miało przypisanego materiału...
tadzio Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 fajne tylko jakies za sterylne. widzial ktos kiedys czysta syrenke? ;-)
Rekomendowane odpowiedzi