Dawcio_m Napisano 21 Grudzień 2006 Share Napisano 21 Grudzień 2006 Witam dobra poddaje się, niewiem czemu tam jest taka kanciata siatka nawet jak dam mesha na fula to jest luka, mozna to jakoś zagęścić? Próbowałem już dawać różne powierzchnie 2raily networksrf i ciągle ta luka czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Grudzień 2006 Share Napisano 22 Grudzień 2006 Eee, bo te powierzchnie nie są zjoinowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2006 ty ale bajer hehe dzięki, ale to jest dziwne bo te z prawej też nie są a jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisieK2 Napisano 5 Styczeń 2007 Share Napisano 5 Styczeń 2007 sory że tak wtrące ale nie chce zaśmiecać forum nowym tematem ;p mam 2 pytania: jak zrobić takie zagęszczenie ? to jest jakiś fillet? (sory bzyku ze pokazuję na twojej feldze ale akurat tam ładnie to widać ;)); http://img126.imageshack.us/img126/8962/ozhydrawire26vulb6.jpg a 2 pytanie to jak włączyć e-map?? i gdzie tego szukać bo ja za cholere nie moge tego znaleźć... jeszcze raz sory za to wtrącenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2007 filet albo pewnie zrobił pipfileta choć powierzchie są pod podobnym kątem to możliwe że zwykły filet, a emap zaznaczasz obiekt analize>surface>environment map chyba o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 pewnie pipe :) moge sie zalozyc :D. takie zageszczenie to poprostu jeden filet wykonany przez pipe potem od tej wglebionej czesci poszedl znowu pipe i odciecie tej czesci fileta o ile mozna nazwac zwyklego 2raila, czyli dlatego tak sie ukladaja isopramy. Dawcio_m- bardzo rzadko uzywam filleta w rhino no chyba ze mi sie bardzo spieszy ale ze to sie nie zdarza to nie uzywam bo jest badziewny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 a to to racja jest badziewny. No to jeszcze takie jedno pytanko które mnie dręczy dlaczego czasem jak robie intersection to mi przerywa curve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 intersekcje czego z czym choc sa dziwne wypadki ze rhino na obiektach ktore maja na 1000% intersekcje, to rhino mi wpiera e pomiedzy obiektami nie znaleziono intersekcji, a jak przerywa to blend curve i po sprawie zamiast sie zastanawiac dlaczego :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 no fakt można to blend curve załatwić pomaga też w niektórych przypadkach rebulit curve i potem pip ale myślałem że coś źle robie. Dzięki a pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisieK2 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 thx za odpowiedzi ;) a co z tą e-mapą ? (tylko się nie śmiejcie bo naprawde nie wiem ;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2007 no juz o tym pisałem filet albo pewnie zrobił pipfileta choć powierzchie są pod podobnym kątem to możliwe że zwykły filet, a emap zaznaczasz obiekt analize>surface>environment map chyba o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MisieK2 Napisano 6 Styczeń 2007 Share Napisano 6 Styczeń 2007 Heh sorka nie wiem czemu tego nie zauważyłem... dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 tak apropos zageszczania ... nie musisz tego joinowac ... wystarczy ze recznie przestawisz parametry mesh&units ... np: max angle: 1 aspect: 1 minedge: 0.001 tylko wtedy praca w viewporcie robi sie malo komfortowa :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 no tak, na kilka surface to tak, ale masz z 1000? To lepiej to załatwić joinem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi