giorgione Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Witam. Postanowiłem, że odrzucę wszystkie inne sprawy i wezmę udział w tej minibitwie. W kocu nie często zdarza sie tak przyjemny temacik. Mam zamiar wymodelować główna postać z gierki "Tombi" na Playstation 1 (gierka bodajże z 2001 roku). Przezabawna produkcja. A tak wyglądał jej bohater - jedynecxzka byłą w 2d z wykorzystaniem grafy 3d. Głowna postać fajno tam wyglądała. W 2 części twórcy postanowili wykonać wszystko w 3d i szczerze mówiać nie wygladało to najlepiej :/ A oto i on: Yyyy... to nie tak świnia tylko kolo w zielonych gatkach :) Mam nadzieję ze uda mi się zdążyć (w przerwie przed ukończeniem inżynierki) :) Pozdrówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 WitaM!! super ze bierzesz udzial w bitewce :) czekam na pierwsze efekty i pierwsze modele :D pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Fajnie że jesteś. *ogłoszenie!* Pozostali uczestnicy minibitwy mogą już sobie iść. I tak nie mają już czego tu szukać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 27 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2006 ehehhe dobre :) Na razie małe początki Oczywiście obiekt ulegnie znacznym modyfikacjom - chciałbym aby obiekt był bardziej cartoonowy, więc anatomia na pewno będzie kuleć. Ppozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 haha ale czapa :D przyćpany teletubiś normalnie :D spoko...myśle ze mozesz spokojnie pare edgówwywalić i zainwestować je gdzie indziej...ale czapa no nie :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 lol, przyćpany teletubiś. Dlaczego ja w to nie grałem? Więcej, ja nawet nie kojarzę tej gry z psx'a :O model oczywiście świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2006 Hehe w końcu mamy wykonać własne wcielenie :D A przy okazji - mały update: Jeszcze sporawo do zmian ale powinienem zdążyć :) Pozdrówka Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 Fajno ze został przedłużony czas tej bitewki - ja tylko się cieszę, bo przynajmniej model (chociaż 1) do końca się doprowadzi :) Poniżej (rzuty z viewporta) skończone modelowanie i UVW wraz z unwrapem też mam już za sobą - jak widać teksturka raczej dobrze pokrywa obiekt. Obiekt ma 5073 trójkąty i nałożone 2 teksturki 1 - 1024x1024 i 1 512x512 px. Może jeszcze w tym tygodniu coś dorzucę. pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Jak Ty tą gebę mu zamkniesz? Bardzo fajny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 hmmm duzego odezwu nie ma Empeck - dzieki za kommmenta. Podsyłam 2 renderki - dopiero zaczynam malować teksturkę (mam też połowę kości - wiec modelik na pewno nie będzie w takim ustawieniu jak teraz :) ), ale do 30 powinienem się ze wszystkim wyrobić. Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 26 Styczeń 2007 Share Napisano 26 Styczeń 2007 ROTFL Świetny! Jestem fanem kanciastych okularów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 Bardzo fajny model. No fajnie że coś ruszyło także i u ciebie. Ja bym miał wątpliwości co do dodawania mu tych okularów. Psują efekt. Ale o gustach się nie mówi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2007 A jak kanciaste okularki to jest to :D Cruzh3r - Okulary są ruchome, więc spokojnie można zmienić to i owo. Właśnie jestem na etapie kończenia teksturki i skinowania. Niedługo wrzucę poprawki. pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Styczeń 2007 Share Napisano 31 Styczeń 2007 super wyglada!! powodzenia pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2007 Dzięki za kommenty. No i skończyłem - nie wszystko niestety - rig niedokończony - dlatego nie pokazuje postaci w pozie :/ Teksturka skończona - ręcznie dziergana - więc nie oczekujcie za wiele. Powiem szczerze - fajne doświadczenie - częściej będę brał w tym udział :D (jeśli tylko czas pozwoli). i teksturki Pozdr Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 1 Luty 2007 Autor Share Napisano 1 Luty 2007 i przy okazji - już po godzinach wyrenderowałem sobie coś takiego :) Miłego przeglądania giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 świetne pozy, bardzo się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 heh ... bomba model i pozy i pewnie rig też daje rade ;) . Najlepsze moim zdaniem nie sa okularki tylko ten tatoo-szczypiorek na klacie . Tak w ogóle to wielki respect i keep it up : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi