Dr. eA Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 Albo jestem jakis ulomny albo to nie takie proste zeby przypisac przycika od myszki odpowiednie funkcje. Chce pod 3 klawiszem miec pan, a pod 4 np. rotate. Wykonalne?
Dr. eA Napisano 14 Październik 2003 Autor Napisano 14 Październik 2003 Jak mialem 3-przyciskowa myche to tez tak mialem ale teraz specjalnie dla maxa kupilem 5-cio bo myslalem ze sobie poustawiam wiecej klawiszow a tu przyslowiowa dupa. Niedosc ze nie mam pana pod 3 to jeszcze dodatkowe 2 sie marnuja. Moze ktos jednak wie?
VGT Napisano 14 Październik 2003 Napisano 14 Październik 2003 pod 3 przyciskiem jest i \'pan\' i \'rotate\'. Do tego drugiego jedynie trzeba przytrzymać klawisz \'alt\' A jeśli na nowej myszy 3 przycisk przestał funkcjonować jako \'pan\' to na 100% sterowniki wstawiły tam jakąś \"bajerancką\" funkcję :]. Trzeba się dobrać do ustawień i po prostu jeden z przycisków zdefiniować jako standardowy windowsowski \"middle button\". Ja używam 5-cio przyciskowej a4-tech i u mnie była właśnie taka sytuacja.
Bacry Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 A ja to zrobiłem przez przypisanie do klawiszy myszy odpowiedników klawiatury. Wtedy mam pod jednym przyciskiem zmianę widoku z siatki na wypełnioną siatkę itd. Sprawdź jaki jest do tego skrót klawiatury i podczep pod myszę o ile można:D
Dr. eA Napisano 15 Październik 2003 Autor Napisano 15 Październik 2003 VGTsXVII - chyba mamy takie same mychy. Wywalilem stery to klawisz w rolce dziala mi jako 3-ci co jest niewygodne przy przesowaniu. Udalo Ci sie skonfigurowac 4-ty i 5-ty przycisk pod maxa? Barcy, jak podpiac klawisz mychy pod cos bo nie za bardzo mi sie udaje?
Bacry Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 Nie klawisz mychy pod coś, tyko coś pod klawisz mychy. Czyli np F3 pod środkowy klawisz. U mnie moge to zrobić w programie do myszki (sterowniku). Mogę w nim ustawić dowolny klawisz dla przycisków myszki.
VGT Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 Wywalenie sterów to średnie rozwiązanie. Jeśli mamy takie same mychy, to w ustawieniach można 3, 4, lub5 przycisk zdefiniować, jako \"środkowy przycisk\" i wtedy pan oraz rotate na nim będą. Kiepsko będzie z obłożeniem dwóch pozostałych. Stery nie pozwalają na zdefiniowanie dowolnego klawisza klawiatury. Bardziej są one zrobione pod skróty windowsa i latanie po necie, ale można zdefiniować dowolny z klawiszy funkcyjnych. Potem w max\'ie pod dany klawisz wstawiasz jakąś opcję i już skrót pasuje. A jesli faktycznie mamy te same mychy, to jak naszybciej instaluj te stery, bo \'pan\' na przycisku rolce to masakra. 5 minut takiej obsługi max\'a bym nie wytrzymał :]
Dr. eA Napisano 15 Październik 2003 Autor Napisano 15 Październik 2003 Dzieki Wam jakos sobie poradzilem. Szkoda tylko ze musze przyciskac 2 klawisze naraz zeby wykonac obrot ale i tak lepsze to niz reczny wybor:)
Rekomendowane odpowiedzi