Napisano 14 Październik 200321 l Albo jestem jakis ulomny albo to nie takie proste zeby przypisac przycika od myszki odpowiednie funkcje. Chce pod 3 klawiszem miec pan, a pod 4 np. rotate. Wykonalne?
Napisano 14 Październik 200321 l Autor Jak mialem 3-przyciskowa myche to tez tak mialem ale teraz specjalnie dla maxa kupilem 5-cio bo myslalem ze sobie poustawiam wiecej klawiszow a tu przyslowiowa dupa. Niedosc ze nie mam pana pod 3 to jeszcze dodatkowe 2 sie marnuja. Moze ktos jednak wie?
Napisano 14 Październik 200321 l pod 3 przyciskiem jest i \'pan\' i \'rotate\'. Do tego drugiego jedynie trzeba przytrzymać klawisz \'alt\' A jeśli na nowej myszy 3 przycisk przestał funkcjonować jako \'pan\' to na 100% sterowniki wstawiły tam jakąś \"bajerancką\" funkcję :]. Trzeba się dobrać do ustawień i po prostu jeden z przycisków zdefiniować jako standardowy windowsowski \"middle button\". Ja używam 5-cio przyciskowej a4-tech i u mnie była właśnie taka sytuacja.
Napisano 15 Październik 200321 l A ja to zrobiłem przez przypisanie do klawiszy myszy odpowiedników klawiatury. Wtedy mam pod jednym przyciskiem zmianę widoku z siatki na wypełnioną siatkę itd. Sprawdź jaki jest do tego skrót klawiatury i podczep pod myszę o ile można:D
Napisano 15 Październik 200321 l Autor VGTsXVII - chyba mamy takie same mychy. Wywalilem stery to klawisz w rolce dziala mi jako 3-ci co jest niewygodne przy przesowaniu. Udalo Ci sie skonfigurowac 4-ty i 5-ty przycisk pod maxa? Barcy, jak podpiac klawisz mychy pod cos bo nie za bardzo mi sie udaje?
Napisano 15 Październik 200321 l Nie klawisz mychy pod coś, tyko coś pod klawisz mychy. Czyli np F3 pod środkowy klawisz. U mnie moge to zrobić w programie do myszki (sterowniku). Mogę w nim ustawić dowolny klawisz dla przycisków myszki.
Napisano 15 Październik 200321 l Wywalenie sterów to średnie rozwiązanie. Jeśli mamy takie same mychy, to w ustawieniach można 3, 4, lub5 przycisk zdefiniować, jako \"środkowy przycisk\" i wtedy pan oraz rotate na nim będą. Kiepsko będzie z obłożeniem dwóch pozostałych. Stery nie pozwalają na zdefiniowanie dowolnego klawisza klawiatury. Bardziej są one zrobione pod skróty windowsa i latanie po necie, ale można zdefiniować dowolny z klawiszy funkcyjnych. Potem w max\'ie pod dany klawisz wstawiasz jakąś opcję i już skrót pasuje. A jesli faktycznie mamy te same mychy, to jak naszybciej instaluj te stery, bo \'pan\' na przycisku rolce to masakra. 5 minut takiej obsługi max\'a bym nie wytrzymał :]
Napisano 15 Październik 200321 l Autor Dzieki Wam jakos sobie poradzilem. Szkoda tylko ze musze przyciskac 2 klawisze naraz zeby wykonac obrot ale i tak lepsze to niz reczny wybor:)