Gość memphiss Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 witam. mam mały problem... tworze właśnie na zaliczenie projekt domu i zblokowałem się przy tworzeniu okien... Chodzi o to że mam już gotowe ściany pamiętam że jeśli nałożymy np boxa na ściane i zmienimy jakieś parametry (odejmowało się coś od czegoś) to powinna wyjść w tym miejscu wolna przestrzeń, pytanie gdzie ta opcja gdzie co odjąć, czy to jakiś modyfikator?? Proszę o pomoc ewentualnie może jakiś inny sposó... Z góry dzięki
Gość memphiss Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 nie mogę tego znaleźć, i czy mam tego użyć na boxie czy na ścianie?? może na vertexach któregoś z obiektów?? coś kiepsko mi to dziś idzie :(
pwq Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Zaznaczasz sobie najpierw ścianę, a potem Create>Geometry)Compound Objects)Boolean)Pick OperandB i klikasz na boxa. A tak właściwie to od czego jest Help programu?
Master Kiełbaster Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 help programu jest od producenta :*
Orangegraphics Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 bolek do kosza. prawym> convert to editable poly potem tworzysz sobie polygon wielkości okna które chcesz i zaznaczasz tego polygona. teraz najlepsze:D Chmasko z wyczuciem walisz w del na klawiaturze:D
Gość obo Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Poprostu ciśnij sobie F1 i wszystko jasne ;P
Gość memphiss Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 serdeczne dzięki. co do helpa to nie znam przyczyny ale u mnie nie chce się włączyć. Pozdrawiam i jeszcze raz serdeczne dzięki
piotrek Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Ściągnij sobie ze strony producenta. Przydatna rzecz...
Rekomendowane odpowiedzi