Napisano 28 Grudzień 200618 l Witam, chcę sobie zakupić jakąś drukareczkę ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem co wybrać:) laserowa??, atramentowa?? inna?? ;) - drukarka ma mi starczyć na kilka lat - stosunkowo niski koszt eksploatacji jeżeli będę używał jej wyłącznie do druku tekstu to laserowa jest lepsza?? np. ta http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28292 ? - będę ją używał tylko do tekstu i bardzo prostych obrazków bardzo proszę o pomoc :) thx!
Napisano 28 Grudzień 200618 l jak do tekstu to laser jak do prostych kolorowanek (powerpoint, excel) byle jaka tania plujka grafika zdjecia - plujka z kazdy kolor osobny pojemniczek
Napisano 28 Grudzień 200618 l ja kiedyś miałem HP ale tusze były za drogie ok 300 zł za komplet a teraz mam już drugiego Canona(IP 1500) a komplet zamienników kosztuje z 10 zł na Allegro :) zdjęć nie drukuje więc nie wiem jak będą wyglądać ale text tabele itd wyglądają bardzo bobrze chyba nieższego kosztu eksploatacji nie znajdziesz :)
Napisano 28 Grudzień 200618 l Ja na tym canonie, o którym pisze fikołek, wydrukowałem pracę mgr i wyszła bardzo dobrze. Jeżeli nie planujesz drukować super-wysokiej jakości zdjęć, to w zupełności wystarczy.
Napisano 28 Grudzień 200618 l Ja z 1,5 roku temu kupilem najtanszą laserowke na rynku, Samsunga ML-1510, wyszlo mnie to 300zl. Toner dosypuje recznie z butelek kupowanych na allegro (o dziwo po dosypaniu tego z allego mam lepsza czern niz z orginalu O,o ). Jak przeliczylem to wraz z kosztami papieru wychodzi mi z 3gr na stronie. Nie wiem jak z grafikami, ale prace zaliczeniowe na studia, wypracowania i karty do RPG drukuje bardzo ladnie :) pozdrawiam Mirach
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor sprawdziłem tego Canona w necie i same + w komentach:) mam jeszcze takie pytanie dlaczego laserowe są droższe od atramentowych? text na nich wychodzi lepiej czy co? :)
Napisano 28 Grudzień 200618 l text wychodzi rewelacyjnie poza tym pracuje bezszelestnie (przynajmniej HP 5/6L)
Napisano 28 Grudzień 200618 l Autor widzę, że się coś orientujesz :) a jak oceniasz tą laserówke z 1 postu? dobra czy nie opyla się kupować laserówek z takich cenach? a ten wasz canon glośny jest?? thx!
Napisano 29 Grudzień 200618 l ja tam uważam że atramentowa hp najlepsza dlatego że jest najszybsza, najtrwalsza, ma najlepszą jakość wydruku i jest jedną z najtańszych w użyciu a jaki sens jest porównywanie oryginalnych kardridży hp do zamienników canona widziałem parametry canona i hp w tej samej cenie canon to średniowiecze 150ml za 16 zł nie jakieś 16 ml za 8 zł http://www.allegro.pl/item151524542_tusz_kolor_hp_22_28_57_3x50ml.html a czarny jest w tej cenie tylko 250 ml ale piszesz że będzie głównie do textu więc chyba lepsza laserowa a w tych się nie znam :)