kruger Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 mam ludka, i ubranko mam modyfikator cloth nałożony. Ubranko odkształca się i przylega do Ciała ale jak chcę podnieść rękę albo nogę to ubranie przenika. Co jest grane co źle zrobiłem jak by co pozostawiam moje GG 4214911 PS mam nadzieję że to się da wyjaśnić, bo mnie już krew zalewa
jaras Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 o ile dobrze Cię zrozumiałem to po podniesieniu ręki musiałbyś przeliczyć clotha jeszcze raz w końcowej klatce animacji ręki
naeq Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 nom tak to jest :)) albo pobaw się innym pluginem - SimClotch produkcji chaosów, gdzieś na necie można go jeszcze znaleźć darmowo :)
CgBartosz Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Przede wszystkim pokaz nam jak wygladaja modele. Chodzi o model ubrania i ciala. Napewno to sie da wyjasnic lecz tak w ciemno... Trudno powiedziec.
Kris_R Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Tak jak mowi Bartek. Pokaz jakis screen. I ustawienia obiektow odnosnie samplingu symulacji oraz kolizji miedzy obiektami. Symulacje tkanin w max8 sa na wystarczajacym poziomie dla tak prostych zagadnien jak proste ubranko na postaci. Damy rade ;)
zgred Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Witam. Wie ktos moze skad pobrac simcloth?? mialem go kiedys na dysku ale dziwnie sie stalo i zniknal :p
CgBartosz Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Simcloth3 to juz stary jest a w maxie 8 mozesz symulowac clotha conajmniej 3-ma roznymi metodami wlaczajac te z samym Clothem (Modyfikator) i Clothem Reactorowym.
zgred Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 w maxie 8 mozesz symulowac clotha conajmniej 3-ma roznymi metodami A w maxie 7??
Bacry Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 a w maxie 7 to reactor lub simcloth (ten darmowy plugin). lub od wersji 7.5 cloth FX (wersja 7.5 jako dodatek do 7 zdaje się był za darmo do pobrania od autodesku).
zgred Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 na stronie autodesku chyba nie ma simsmotha, na jakies innej stronce znazazlem ale maksymalna wersja to 3 i nie chodzi z maxem 7 :/
CgBartosz Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Przeciez mowilem ze to staroc jest. Na dzien dzisiejszy proponuje abys doinstalowal sobie cloth extension to maxa 7 lub zrobil upgrade do Osemki. Jesli zadne z tych rozwiazan Tobie nie odpowiada moglbys wykorzystac cloth z Reactor'a.
zgred Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Reactora cloth nie ma w 7. Mogbys mi podac linka (jak masz) do cloth extension??
CgBartosz Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Oj oj, chyba slabo szukales. Cloth w reactorze juz jest od dosyc dawna. Aby pobrac extensions musisz sie zalogowac na stronie autodesku i z tego co pamietam byly ono dostarczane subskrybentom.
Rekomendowane odpowiedzi