Napisano 30 Grudzień 200618 l mam ludka, i ubranko mam modyfikator cloth nałożony. Ubranko odkształca się i przylega do Ciała ale jak chcę podnieść rękę albo nogę to ubranie przenika. Co jest grane co źle zrobiłem jak by co pozostawiam moje GG 4214911 PS mam nadzieję że to się da wyjaśnić, bo mnie już krew zalewa
Napisano 30 Grudzień 200618 l o ile dobrze Cię zrozumiałem to po podniesieniu ręki musiałbyś przeliczyć clotha jeszcze raz w końcowej klatce animacji ręki
Napisano 30 Grudzień 200618 l nom tak to jest :)) albo pobaw się innym pluginem - SimClotch produkcji chaosów, gdzieś na necie można go jeszcze znaleźć darmowo :)
Napisano 5 Styczeń 200718 l Przede wszystkim pokaz nam jak wygladaja modele. Chodzi o model ubrania i ciala. Napewno to sie da wyjasnic lecz tak w ciemno... Trudno powiedziec.
Napisano 5 Styczeń 200718 l Tak jak mowi Bartek. Pokaz jakis screen. I ustawienia obiektow odnosnie samplingu symulacji oraz kolizji miedzy obiektami. Symulacje tkanin w max8 sa na wystarczajacym poziomie dla tak prostych zagadnien jak proste ubranko na postaci. Damy rade ;)
Napisano 5 Styczeń 200718 l Witam. Wie ktos moze skad pobrac simcloth?? mialem go kiedys na dysku ale dziwnie sie stalo i zniknal :p
Napisano 5 Styczeń 200718 l Simcloth3 to juz stary jest a w maxie 8 mozesz symulowac clotha conajmniej 3-ma roznymi metodami wlaczajac te z samym Clothem (Modyfikator) i Clothem Reactorowym.
Napisano 5 Styczeń 200718 l w maxie 8 mozesz symulowac clotha conajmniej 3-ma roznymi metodami A w maxie 7??
Napisano 5 Styczeń 200718 l a w maxie 7 to reactor lub simcloth (ten darmowy plugin). lub od wersji 7.5 cloth FX (wersja 7.5 jako dodatek do 7 zdaje się był za darmo do pobrania od autodesku).
Napisano 6 Styczeń 200718 l na stronie autodesku chyba nie ma simsmotha, na jakies innej stronce znazazlem ale maksymalna wersja to 3 i nie chodzi z maxem 7 :/
Napisano 6 Styczeń 200718 l Przeciez mowilem ze to staroc jest. Na dzien dzisiejszy proponuje abys doinstalowal sobie cloth extension to maxa 7 lub zrobil upgrade do Osemki. Jesli zadne z tych rozwiazan Tobie nie odpowiada moglbys wykorzystac cloth z Reactor'a.
Napisano 6 Styczeń 200718 l Reactora cloth nie ma w 7. Mogbys mi podac linka (jak masz) do cloth extension??
Napisano 6 Styczeń 200718 l Oj oj, chyba slabo szukales. Cloth w reactorze juz jest od dosyc dawna. Aby pobrac extensions musisz sie zalogowac na stronie autodesku i z tego co pamietam byly ono dostarczane subskrybentom.