Skocz do zawartości

Problem przy otwieraniu pliku na innej maszynie.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, problem polega na tym, że robiłem sobie cośtam na laptopie, zapisalem, przerzuciłem na mocniejszy komputer stacjonarny, ale niestety przy każdej próbie otwarcia dostaję klasyczny komunikat o błędzie:( (An error has occured... blabla)

Wydaje mi się to dziwne, biorąc pod uwagę dokładnie tą samą wersję 3dsmax (v7) i na obydwu mazynach jest Windows XP. Sprawdziłem, czy to czasem akurat ten plik nie jest uszkodzony, ale na laptopie otwiera się normalnie. Z innymi plikami jest tak samo - na laptopie ok, na stacjonarnym nie działa.

Ktoś wie jaka może być tego przyczyna?

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Może brakuje jakiegoś plugina?

Spróbuj merge pojedyńczych obiektów a jak się powiedzie to całej sceny. Jak zadziała dla jakichś obiektów a dla całej sceny już nie, to znaczy, że któryś obiekt generuje błędy i trzeba go pominąć przy mergowaniu.

Pozdro

Napisano

Tak... ale nadal to jest dziwne, bo przecież na drugim komputerze da się otowrzyć pliki. A co do pluginów - wątpię, to jest świeżo zainstalowany 3dsmax, a poza tym, daną scenę pierwotnie robiłem na komputerze stacjonarnym, dopiero później przerzuciłem na laptopa gdzie conieco porobiłem, po czym znowu chciałem otworzyć na stacjonarnym.

Napisano

Ok, już wiem - problem sprawiał Brazil, pliki których nie mogłem otworzyć były edytowane z nieco nowszą wersją Brazila, dlatego potem nie można było ich otworzyć przy starszej - chyba, że usunęło się wszystkie brazilowe obiekty jak kamery i światła.