Napisano 2 Styczeń 200718 l Witam, problem polega na tym, że robiłem sobie cośtam na laptopie, zapisalem, przerzuciłem na mocniejszy komputer stacjonarny, ale niestety przy każdej próbie otwarcia dostaję klasyczny komunikat o błędzie:( (An error has occured... blabla) Wydaje mi się to dziwne, biorąc pod uwagę dokładnie tą samą wersję 3dsmax (v7) i na obydwu mazynach jest Windows XP. Sprawdziłem, czy to czasem akurat ten plik nie jest uszkodzony, ale na laptopie otwiera się normalnie. Z innymi plikami jest tak samo - na laptopie ok, na stacjonarnym nie działa. Ktoś wie jaka może być tego przyczyna?
Napisano 2 Styczeń 200718 l Może brakuje jakiegoś plugina? Spróbuj merge pojedyńczych obiektów a jak się powiedzie to całej sceny. Jak zadziała dla jakichś obiektów a dla całej sceny już nie, to znaczy, że któryś obiekt generuje błędy i trzeba go pominąć przy mergowaniu. Pozdro
Napisano 2 Styczeń 200718 l Autor Tak... ale nadal to jest dziwne, bo przecież na drugim komputerze da się otowrzyć pliki. A co do pluginów - wątpię, to jest świeżo zainstalowany 3dsmax, a poza tym, daną scenę pierwotnie robiłem na komputerze stacjonarnym, dopiero później przerzuciłem na laptopa gdzie conieco porobiłem, po czym znowu chciałem otworzyć na stacjonarnym.
Napisano 4 Styczeń 200718 l Autor Ok, już wiem - problem sprawiał Brazil, pliki których nie mogłem otworzyć były edytowane z nieco nowszą wersją Brazila, dlatego potem nie można było ich otworzyć przy starszej - chyba, że usunęło się wszystkie brazilowe obiekty jak kamery i światła.