Pavulon 13 Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 Hej wszystkim... W wolnych chwilach udalo mi sie ostatnio wymodelwoac lamke..hmm, ktore zawsze chcialem wymodelowac...tak wiec ponizej efekty mojej pracy..jak widac scena nie jest dosc skoplikowana..Oceniajcie,podpowadajcie itd. 1) 3D Max 9 , V-Ray 1.50 i chwilke w Photoshopie..Render time ok 15 min . Pozdrawiam Pavulon 13
naeq Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 wszytsko fajnie ale... po co ten błysk ?? ehhh... lensy tutaj nie pasują :P
harylog Napisano 5 Styczeń 2007 Napisano 5 Styczeń 2007 druga sprawa, to lampa świeci mimo że wtyczka leży obok ;-) drobny mankament ale warto przemyślec :-) pozdrawiam
Pavulon 13 Napisano 5 Styczeń 2007 Autor Napisano 5 Styczeń 2007 co do błysku to po prostu bardziej mi sie podobalo z niz bez :D...a ze swici mimo braku pradu to robi z niej tylko niezwykla lampke :P...nie wszystko musi byc oczywiste.. w koncu to wirtualny swiat i wszystko jest mozliwe :)...
Death Metal Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 model wygląda ok, materiały i render niee, a flara zupełnie niefajna
piksar Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 W realu ten uchwyt lampki tez jest taki wielki ? To że świeci bez prądu to jeszcze można przeżyć, ale gdzie pstryczek-elektryczek ? Modelik niezły, flara odpada
Pavulon 13 Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 male poprawki..jest pstryczek, nie ma flary...
!Ewert Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 teraz dużo lepiej bo pierwszy render był fatalny...hmm a teraz co cienie fatalne a tak to może byc;]
MEEEN Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 MEEEN: proszę o zachowanie kultury wypowiedzi na forum oraz rzeczowy i konstruktywny komentarz! wszelkie posty zwierające takiego typu komentarze zostaną usunięte bez powiadamiania autora o tym fakcie. 1
Touch Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Co do lampki, przyjemnie jest, ale mogłeś wrzycić raczej do 'renders 4fun';) Druga wersja zdecydowanie lepsza. Pozdr!;)
piksar Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Co do lampki, niech zostanie tu gdzie jest. Dla jednych to jest "for fun" a dla innych poważny krok w nauce modelowania i renderu.
kostek1888 Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 A odnośnie lampki to dla mnie ok :] POZDR....
AGmakonts Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 wiesz popraw cienie, dodaj ciemniejsze tło i nie przejmuj się ze to galeria
kgz1010 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Modeling ochydny.... słabo wyteksturowany. I do tego jeszcze lampka świeci dziwnym światłem;] A cień pada wogóle w inną strone niż powinien :P Pozdro...
Pavulon 13 Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 kgz1010 moze zdradzisz mniej wiecej na czym polega ta "ochyda" modelingu..??
tweety Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 kgz1010: proszę o postowanie konstruktywnej krytyki, która o wiele bardziej przyda się autorowi niż pisanina typu: Modeling ochydny.... słabo wyteksturowany. I do tego jeszcze lampka świeci dziwnym światłem;] A cień pada wogóle w inną strone niż powinien :P Pozdro... Napisz np: jak poprawić aby praca była lepsza. Pozdrawiam [edit] anjek: a właśnie, że nie do końca :D bo to praca nie najwyższych lotów. kuleją zwłaszcza materiały. popracuj nad plastikiem - może zastosuj SSS lub po prostu zrób plastik bardziej plastikowy. miła by tutaj też była mini scenka (kawałek biurka, czy mała półeczka).
anJek Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 a mi sie podoba i to bardzo - proste i przyjemne. oczywiscie drugi render, bo pierwszy nieciekawy, gorszy gradient w studio i kompresja wysoka. swoja droga, to tweet'iemu chyba tez sie podoba :D pozdro
etyr11 Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Mi sie też podoba. Modling jest dobry,nad materiałami możesz jeszcze popracowac. Może jakis ies? kgz1010, meen- "błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia nie ubierają tego w słowa"
Weapon Of Choice Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 Lampka z ikea ;) Nie wiem czy Twoja w rzeczywstosci rozni sie od mojej... ale jezeli nie to troche innaczej ja wymodelowales. Takie szczegoly jak troche inny material, brak pokretla do zaciskania klosza na uchwycie, czy też u Ciebie troche mniej zaokraglona podstawka. Poza tym moze byc :)
naeq Napisano 9 Styczeń 2007 Napisano 9 Styczeń 2007 ooo, ta lampka na reallu troszkę się różni Pavulon, no i ten SSS xD
Pavulon 13 Napisano 9 Styczeń 2007 Autor Napisano 9 Styczeń 2007 racja racja...roznie sie troszke od realu, no nie pozostaje mi nic tylko dalsza ciezka praca..dzieki za opinie,popowiedzi it..p
Eloy Napisano 16 Styczeń 2007 Napisano 16 Styczeń 2007 W realu ta lampka strasza w wirtualu trochę lepsza. Zrób do niej jakieś biurko. Będzie fajnie wyglądało. POZDRO
Rekomendowane odpowiedzi