Gość micholes Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Witam. Dziś dostałem od mojego kuzyna zdjęcia ze Świąt i Sylwestra. Niestety nie chce mi otwierać tych z Sylwka. Wyświetla mi komunikat: Unknown file format or file not found. Pliki są jako .jpg i maja wielkość 1 MB. Czy da się cos zrobic aby je odczytać czy raczej kuzyn musi nagrac to jeszcze raz???
..::Krzysiek M::.. Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 edytuj nazwe i na końcu jej zrób .bmp np sylwek.bmp (przed zrobiniem tego skopiuj foty żebyś ich czasami nie stracił :D )
piotrek Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Zamieść jeden taki plik gdzieś w necie i daj linka.
Gość micholes Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Proszę bardzo: http://rapidshare.com/files/10697078/P1010350.JPG ewentualnie: http://www.sendspace.com/file/kzzcuz
naeq Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 lol sprawdzilem i narazie nic mi sie nie udalo z tym zrobić, cóż za zagadka :d Edit: Każdy plik JPG ma dość duży kod składający się różnych kropek kresek, literek, badziewi itd... A kod tego pliku wygląda tak: Widocznie Aparat spierdoliłeś sprawę źle zapisując pliki, a powiedz czy na aparacie widać te zdjęcia ??
piotrek Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Dziwny jakiś ten plik. Kuzyn w czym te zdjęcia otwiera? Działają mu?
Gość micholes Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Tak widać w aparacie. Natomiast kuzyn normalnie otwiera na kompie zarówno irfanview jaki standardowym podgladzie obrazów windowsa
Gość micholes Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Ale przeciez zdjecia ze Swiat otwieraja sie normalnie :/
naeq Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 no tak pewnie to wuna płytki albo jakiś "Viryusik" ci te pliki pozmieniał...
Zbychowaty Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 zmien nazwe tego jpg`a zamianiajac te kwadraciki na zwykle literki lub je po prostu wykasuj i wstaw jakies oznaczenie nie wiem np syl1:)
illy Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 sprawdz czy kuzyn nnie instalowal czegos z plytki od aparatu badz nie sciaga zdjec przez jakis dziwny program
Gość micholes Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Nie wiem jak sprawdić :( Mam na myśli ten kod z kwadracikami :P
Rekomendowane odpowiedzi