zajacowo Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Witam Tym razem wieżowce jako temacik. Dużo pracy w psp w sumie wiecej niż w maxie scena oswietlana Vraysky Klimat jaki chciałem uzyskać to pózny wieczór po burzy Link poniżej http://img440.imageshack.us/img440/9865/wiezowcefina1ub2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 jak dla mnie git. tylko po lewej na gorze chmurki cos jakby na skos szly? malo to naturalnie. ale ogolem ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 wyglądają jakby sie rozszerzały na górze, a na pewno tak nie jest. z takich detali co troche rażą, to mokry asfalt i volumetric fog od reflektorów - nie powinien byc mocniejszy na krawedziach tylko w srodku. pisales ze chciales uzyskac klimat wieczoru po burzy - szczerze mowiąc, sam na to bym nie wpadł oglądając obrazek, ale musze przyznać ze podoba mi sie to połączenie granatowego z pomaranczowym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 mi siębaardzo podoba jak na niby "zwykłą" budowlę.. przedstawienie miodzio... I fajnie, że coraz więcej ludzi sięga do postprodukcji... i używa swojego oka.. i wyczucia... ,a nie tylko przemiał renderowy (no ale nie powiem.. czasami też rewelacyjny) ps. jak możesz to pokaż jak wyglądało to przed postprodukcją.. i siatkę.. tak dla maniaków;) -you know ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 Taki trochę Japan style ta wizka. Ładna. Ale strasznie mały w stosunku do samochodów się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 7 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2007 Hmmm dużo roboty w sumie zawsze wkładam w łączenie renderu i postprodukcje w psp-żadnych fogów i tym podobnych:) szkoda czasu przy renderze 2 etapy produkcji( bez siatki sorry) plus efekt koncowy Mały?? bo jest dalej od samochodów-perspektywa:) Swojego czasu zmieściłem wcześniejsza wersje na evermotion-ta podoba mi sie bardziej Pzdr 1 http://img444.imageshack.us/img444/6141/1qz9.jpg 2 http://img57.imageshack.us/img57/4802/2jn0.jpg 3 http://img440.imageshack.us/img440/9865/wiezowcefina1ub2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipocotam Napisano 7 Styczeń 2007 Share Napisano 7 Styczeń 2007 milutki dla oka obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 samochody mają 2,5m wysokosci? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 10 metrow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 Otóż 1.Perspektywa w momencie gdy jedna rzecz jest bardzo blisko oka( kamery ) a druga dalej powoduje "złudzenie" że cos jest wieksze np proponuje przystawic sobie do oka pudełko zapałek i popatrzec sie na pałac kultury albo cos równie duzego Efekt zadziwiajacy pudełko jest wielkości połowy pałacu !!!!!!!:):): Panowie ............bez przesady Samochody maja dobra parametry i sa w skali nawet sie mieszczą na miejscu parkingowym o wymiarach 2,5 na 5 metrów:):) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 to masz w takim razie za nisko kamere :) i tyle :) edit: dzieki za tutorial :P zmienilo mi sie spojzenie na swiat od tego momentu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 i z korekcją perpektywy przegiąłeś :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 jak dlamnie bombka :) bardzo mi sie podoba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Death Metal Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 mi się podoba, jednak nie ma głębi 1-szego planu, mianowicie jest plan1:samochody i budynek no i plan2:tło, przy czym tło widać że jest gdzieś dalej, ale samochody i budynek jakby płaskie, jakby namalowane na jednym plan'ie, IMO pomogłaby delikatna mgiełka, dała by właśnie tą brakującą głębie. Ale generalnie fajnie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 dla mnie wypas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 Mi tam się podoba...i obrazek fajny i samochodziki też wydaje mi się raczej, że mają dobre rozmiwry i wszystko. Na początku miałem dziwne wrażenie, że wieże się rozszerzaja ku górze ale to tylko złudzenie... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Styczeń 2007 Share Napisano 8 Styczeń 2007 to rozszerzanie wierzy to nie złudzenie tylko korekcja perspektywy. jak dla mnie nigdy mi się to nie podobało ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2007 zgadza sie co do korekty generlanie wszystkie kąty sa proste zostaje lekkie złudzenie optyczne ze cos sie jednak wali podczas gdy tak nie jest. Generlanie mój mały błąd- powinno sie lekko zostawiać 3 zbieg -wtedy ludzkie oko ma widok do którego jest bardziej przyzwyczajone. Generlanie dobra uwaga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sloqer Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 wypas fajne tło niebo na gorze ciemne a na dole zolte dobrze sie komponuje ze swiatlami na wiezowcu mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sob Napisano 9 Styczeń 2007 Share Napisano 9 Styczeń 2007 Coś nie tak z tym światłem - na budynku wyraźnie widać że słońce zachodzi (ogólnie jest) za kamerą (po lewej stronie) a na niebie widać coś zupełnie odwrotnego (?!). Pomarańczowy kolor na horyzoncie to chyba nie łuna miasta? Jakoś tak nienaturalnie wyszlo jeśli chodzi o światło. Poza tym - achitektonicznie rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajacowo Napisano 10 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2007 Hmmm no coz troszke masz racji ale bardziej chodziło mi o uzyskanie fajnego nieba- przykuwającego uwage burzowego efektu- jest ono czystym wytworem photoshopa Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eloy Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Dla mnie... no, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi