und3r Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 Serwus .. zamieszczam tu rendery, które są efektem mojej pracy nad zrobieniem droida według conceptu Fenga. To jest concept: To są obrazki z prac:
und3r Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 To jest to co łącznie przez dwa dni zrobiłem.. jutro będę robił dalej. Teraz czas na wyjazd na zajęcia.
und3r Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 Czekam na wasze opinie. Co i jak .. jak poprawić itd.
wiggles Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 wszystko oki jedyne co mi sie nie podoba to ten odcinek szyjny z tymi wystajacymi troszke \"slojami\" :) nie wiem jak to opisac :):):)
und3r Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 Tia wiem .. i muszę jeszcze coś wymyśleć jak zrobić łączenie \'szyi\' z torsem ... bo jeszcze nie wiem .. no i sam tors muszę troszkem poprawić :)
und3r Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 No to skoro nikt nie ma uwag wiec to jest wynik na dziś koncowy: Pozdrawiam
Bacry Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 No stary, jeszcze ci zostało troszke szczegolow do zrobienia. A tak w ramach porownania odwiedzenie linku. http://emerpi.republika.pl/WASP.png Uwaga duże:D Pozdrawiam
und3r Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 Wiem, że jeszcze zostały .. ale teraz nie mogłem się tym zając co sobie na jutro zostawiam ..
und3r Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 No ale na tym pixie co Bacry zamieścileś jest inny droid Fenga ;)
Quadysz Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 wszystko jest ok, tylko moze troszke bardziej ostre krawedzie ( zauwazylem to na \"glowie\" ale to tak na sile bo na kolejnych obrazkach to w ogole nie razi ) pozdrawiam ps. jeszcze to hmm \"karbowane\" na glowie chyba poszczgólne segmenty są zbyt wypukłe
Bacry Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Z tego samego konceptu, tylko nie trzymał się tak restrykcyjnie rysunku. Nie chodzi mi, że jest lepszy czy gorszy. Ogólnie chciałem pokazać, że już ktoś coś takiego robił. Czasami fajnie jest porównać. Niby ten sam szkic, a obiekty różne.
und3r Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 Jak to mówią każdy jest inny o innym talencie i wyobrażeniach. Cieszę się, że wreszcie jakiś model zrobiłem i nie tak źle wyszedł jak myślałem. :)
und3r Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 A i zapomniałem widzę zamieścić render z ujęciem perspektywicznym tyłu maszyny:
und3r Napisano 21 Październik 2003 Autor Napisano 21 Październik 2003 A i Bacry to jest concept tego obrazka co mi pokazałeś:
Gotham Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Hmmm, nie oddałeś płytkowego charakteru oryginału... Wygląda za organicznie. Brakuje mu ciężaru i ciekawej formy. Ale ogóle dobrze go odwzorowałeś. Wygląda ok.
Bacry Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 O psia kość. Ślepy się na starość robię:D
und3r Napisano 22 Październik 2003 Autor Napisano 22 Październik 2003 Mam nadzieję, że się wam podoba taki jaki jest. Jest to mój pierwszy w 100% skończony model o tak dużej ilości detali. Pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu.
leander Napisano 22 Październik 2003 Napisano 22 Październik 2003 Mi sie podobam, jest super, ale nie chciałoby Ci sie jeszcze troche pobawić teksturami (dodanie metalicznego charakteru, łączeń płytek, śrubek itp) ? To plus lepsze oświetlenie oraz ciekawa poza i byłaby imponująca praca.
Bacry Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Absolutnie. Nie zamykaj tematu. Tekstury i jeszcze raz tekstury. Na razie nie wiadomo jak go ugryźć. Ni to zabawka (za szczegółowy), ni to realny robot (tekstury za mało dokładne). Ale model, nic dodać nic ująć.
und3r Napisano 23 Październik 2003 Autor Napisano 23 Październik 2003 :) Skoro tak gorąco namawiacie :>
Anonymous Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 A ja sie przyczepie oswietlenia. Przy aktualnym oswietleniu nic nie widac
Gacek Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Dziwie się ze chcesz skończyć tego wipa. Model swietnie wydłubany a go chcesz olać? Nie szkoda Ci czasu nad nim spędzonego? Łap się za scenę tekstury i nie gadaj głupstw. Powodzenia i pozdrówka [piwo]
Batou Napisano 23 Październik 2003 Napisano 23 Październik 2003 Model jest bardzo dobry, ale nad teksturkami trzaba jeszcze popracować :] :P Gratulacje i czekam na więcej. [soczek]
und3r Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 Właśnie tak jak mówicie.. robię teraz tektury i scenerię dla tego modelu.. jak się na coś zdecyduję i zacznę pracę to natychmiast dam znać :)
Kuciel Napisano 24 Październik 2003 Napisano 24 Październik 2003 noo model pierwsza klasa, czekam z niecierpliwoscia na teksturki :D
und3r Napisano 24 Październik 2003 Autor Napisano 24 Październik 2003 Ciąglem pracujem.. Ale muszę powiedzieć jedno .. jak długo już tu jestem to nigdy tylu pozytywnych opinii nie zebrałem. Nawet nie wiecie jak to motywuje do działań :)
Gość Deler Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 PIEKNE!!! cholera, swietne,... kurcze brak mi slów:) ... swietna robota!!
Batou Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 Ale muszę powiedzieć jedno .. jak długo już tu jestem to nigdy tylu pozytywnych opinii nie zebrałem Jak dalej będziesz się w takim tempie rozwijać, to za pół roku będziemy zbierać szczęki po każdym pokazanym przez ciebie renderze.
darkelf Napisano 25 Październik 2003 Napisano 25 Październik 2003 tak model fajny, tylko ramienie pogrub, bo sie zaraz rozleciii! :D... pozatym palce wygladaja jak zawieszone w \"przestrzeni\"
und3r Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 Oki .. miałem poślizg związany z pisaniem oprogramowania do firmy.. Teraz się zabieram do pracy nad scenerią. Myślałem o tym: po niewielkich przeróbkach .. chcę aby droid był montowany przez te ramiona na concept arcie.
Pablo Napisano 28 Październik 2003 Napisano 28 Październik 2003 Po prostu bomba !..czekam na pierwsze rendery otoczenia... pozdr
und3r Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 No to się wziąłem do prac.. To jeszcze bardzo wstępny etap pracy .. ale już można co nie co zauważyć:)
und3r Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 I troszkę inne ujęcie .. jeszcze sporo błędów (naprawdę wiele) ale ciągle robię :)
und3r Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 Oki to jest tyle co dziś zrobiłem .. jutro pomęczę szczegóły .. dodam paluszki do tego ramienia i duperele różne wszędzie by scena nie wydawała się taka pusta .. Oceniajcie .. czekam na krytykę.
und3r Napisano 29 Październik 2003 Autor Napisano 29 Październik 2003 I jeszcze inne ujęcie .. odrazu zaznaczam, że perspektywa mi się rozjechała na kamerze .. i jakoś wyolbrzymiła otoczenie .. Co do tekstur to myślę aby nadać temu klimat \'czysty\' (nie zbyt brudny) a jednocześnie troszkę mroczny ..
Quadysz Napisano 29 Październik 2003 Napisano 29 Październik 2003 :) ni echodzi tu pewnie o porownywanie rysunku z renderem i znajdowanie czym sie rozni.. ale jak dla mnie barierki zrobilbym wyzsze i lżejsze (ciensze) \"tralki\" -czyli pionowe jej elementy... ale to tylko moje skromne zdanie :D
und3r Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 Sorka .. ale do pon nic nie zrobiem .. miałem dziś wypadek autem i muszę polską biurokracje pozaliczać .. ehhh ważne, że nie z mojej winy i że nic (fizycznego) osobom biorącym udział w wypadku się nie stało ..
und3r Napisano 30 Październik 2003 Autor Napisano 30 Październik 2003 Sorka .. ale do pon nic nie zrobiem .. miałem dziś wypadek autem i muszę polską biurokracje pozaliczać .. ehhh ważne, że nie z mojej winy i że nic (fizycznego) osobom biorącym udział w wypadku się nie stało ..
Quadysz Napisano 30 Październik 2003 Napisano 30 Październik 2003 dobrze ze tobie sie nic nie stalo, ale nie mow ze nikomu sie nic nie stalo bo ja po twoim wypadku zaczynam widziec podwojnie haha
und3r Napisano 4 Listopad 2003 Autor Napisano 4 Listopad 2003 Dół i załamka .. hdd poszedł w kosmos .. aaa... straciłem all .. scenerii już nie zrobię do modelu gdyż nawet modelu nie mam .. Zrobię coś nowego niebawem.
Gość AcidBoyXL Napisano 4 Listopad 2003 Napisano 4 Listopad 2003 wielka szkoda.. bardzo lubie concepty Feng Zhu i bylem ciekawy jak ci to wyjdzie.. moze zrobisz jakis inny jego wynalazek ;)
und3r Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 Myślałem nad tym .. ale wiesz co.. czas zrobić coś totalnie własnego :) Oczekujcie niebawem :)
Bacry Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Wielka szkoda. Też miałem taki przypadek. Dlatego teraz robię co jakiś czas kopie zapasowe na CD. Pomysł własny zawsze jest lepszy niż czyjś, tylko trzeba go mieć....
und3r Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 :) No właśnie .. teraz mam pomysł. Tylko jakoś muszę go zilustrować :)
und3r Napisano 5 Listopad 2003 Autor Napisano 5 Listopad 2003 To był ostatni render próbny jaki mi się udało przed awarią dokonać.. Mało widać i wogóle do bani jest...
Bacry Napisano 5 Listopad 2003 Napisano 5 Listopad 2003 Wcale nie do bani, wręcz przeciwnie. Fajnie oświetlony i fajnie ustawiony.
saygon Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 gotham ma racje co do tej organicznosci, ale mimo to model fajny, ale mam wrazenie ze brakuje mu dopieszczenia tych malych detali ktore nadaja charakter kazdej pracy.
Rekomendowane odpowiedzi