Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Serwus .. zamieszczam tu rendery, które są efektem mojej pracy nad zrobieniem droida według conceptu Fenga.

To jest concept:

vehi_08.jpg

To są obrazki z prac:

1.jpg

2.jpg

• Odpowiedzi 48
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tia wiem .. i muszę jeszcze coś wymyśleć jak zrobić łączenie \'szyi\' z torsem ... bo jeszcze nie wiem .. no i sam tors muszę troszkem poprawić :)

Napisano

wszystko jest ok, tylko moze troszke bardziej ostre krawedzie ( zauwazylem to na \"glowie\" ale to tak na sile bo na kolejnych obrazkach to w ogole nie razi )

pozdrawiam

ps. jeszcze to hmm \"karbowane\" na glowie chyba poszczgólne segmenty są zbyt wypukłe

Napisano

Z tego samego konceptu, tylko nie trzymał się tak restrykcyjnie rysunku. Nie chodzi mi, że jest lepszy czy gorszy. Ogólnie chciałem pokazać, że już ktoś coś takiego robił. Czasami fajnie jest porównać. Niby ten sam szkic, a obiekty różne.

Napisano

Jak to mówią każdy jest inny o innym talencie i wyobrażeniach. Cieszę się, że wreszcie jakiś model zrobiłem i nie tak źle wyszedł jak myślałem. :)

Napisano

Hmmm, nie oddałeś płytkowego charakteru oryginału... Wygląda za organicznie. Brakuje mu ciężaru i ciekawej formy.

Ale ogóle dobrze go odwzorowałeś. Wygląda ok.

Napisano

Mam nadzieję, że się wam podoba taki jaki jest. Jest to mój pierwszy w 100% skończony model o tak dużej ilości detali. Pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu.

Napisano

Mi sie podobam, jest super, ale nie chciałoby Ci sie jeszcze troche pobawić teksturami (dodanie metalicznego charakteru, łączeń płytek, śrubek itp) ? To plus lepsze oświetlenie oraz ciekawa poza i byłaby imponująca praca.

Napisano

Absolutnie. Nie zamykaj tematu. Tekstury i jeszcze raz tekstury. Na razie nie wiadomo jak go ugryźć. Ni to zabawka (za szczegółowy), ni to realny robot (tekstury za mało dokładne). Ale model, nic dodać nic ująć.

Napisano

Dziwie się ze chcesz skończyć tego wipa. Model swietnie wydłubany a go chcesz olać? Nie szkoda Ci czasu nad nim spędzonego?

Łap się za scenę tekstury i nie gadaj głupstw.

Powodzenia i pozdrówka [piwo]

Napisano

Właśnie tak jak mówicie.. robię teraz tektury i scenerię dla tego modelu.. jak się na coś zdecyduję i zacznę pracę to natychmiast dam znać :)

Napisano

Ciąglem pracujem..

Ale muszę powiedzieć jedno .. jak długo już tu jestem to nigdy tylu pozytywnych opinii nie zebrałem. Nawet nie wiecie jak to motywuje do działań :)

Napisano

PIEKNE!!! cholera, swietne,... kurcze brak mi slów:) ... swietna robota!!

Napisano

Ale muszę powiedzieć jedno .. jak długo już tu jestem to nigdy tylu pozytywnych opinii nie zebrałem

Jak dalej będziesz się w takim tempie rozwijać, to za pół roku będziemy zbierać szczęki po każdym pokazanym przez ciebie renderze.

Napisano

Oki .. miałem poślizg związany z pisaniem oprogramowania do firmy.. Teraz się zabieram do pracy nad scenerią. Myślałem o tym: set_15.jpg po niewielkich przeróbkach .. chcę aby droid był montowany przez te ramiona na concept arcie.

Napisano

Oki to jest tyle co dziś zrobiłem .. jutro pomęczę szczegóły .. dodam paluszki do tego ramienia i duperele różne wszędzie by scena nie wydawała się taka pusta ..

Oceniajcie .. czekam na krytykę.

s3.jpg

Napisano

I jeszcze inne ujęcie .. odrazu zaznaczam, że perspektywa mi się rozjechała na kamerze .. i jakoś wyolbrzymiła otoczenie .. Co do tekstur to myślę aby nadać temu klimat \'czysty\' (nie zbyt brudny) a jednocześnie troszkę mroczny ..

s4.jpg

Napisano

:) ni echodzi tu pewnie o porownywanie rysunku z renderem i znajdowanie czym sie rozni.. ale jak dla mnie barierki zrobilbym wyzsze i lżejsze (ciensze) \"tralki\" -czyli pionowe jej elementy... ale to tylko moje skromne zdanie :D

Napisano

Sorka .. ale do pon nic nie zrobiem .. miałem dziś wypadek autem i muszę polską biurokracje pozaliczać .. ehhh ważne, że nie z mojej winy i że nic (fizycznego) osobom biorącym udział w wypadku się nie stało ..

Napisano

Sorka .. ale do pon nic nie zrobiem .. miałem dziś wypadek autem i muszę polską biurokracje pozaliczać .. ehhh ważne, że nie z mojej winy i że nic (fizycznego) osobom biorącym udział w wypadku się nie stało ..

Napisano

Dół i załamka .. hdd poszedł w kosmos .. aaa... straciłem all .. scenerii już nie zrobię do modelu gdyż nawet modelu nie mam .. Zrobię coś nowego niebawem.

Gość AcidBoyXL
Napisano

wielka szkoda.. bardzo lubie concepty Feng Zhu i bylem ciekawy jak ci to wyjdzie.. moze zrobisz jakis inny jego wynalazek ;)

Napisano

Wielka szkoda. Też miałem taki przypadek. Dlatego teraz robię co jakiś czas kopie zapasowe na CD.

Pomysł własny zawsze jest lepszy niż czyjś, tylko trzeba go mieć....

Napisano

gotham ma racje co do tej organicznosci, ale mimo to model fajny, ale mam wrazenie ze brakuje mu dopieszczenia tych malych detali ktore nadaja charakter kazdej pracy.