Diablos Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 Witam!! Wczoraj wzięło mnie na wymodelowanie gramofonu Technicsa. Jeszcze czeka mnie trochę roboty ale mam nadzieję że sobie poradze. Być może wymodeluje też jeszcze jakiś mikser do kompletu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Styczeń 2007 Share Napisano 11 Styczeń 2007 No no ładnie. żywa legenda. Powodzenia. EDIT: Jeżeli mixer to jedyny godny technicsa. pioneer djm 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Styczeń 2007 Share Napisano 12 Styczeń 2007 ładnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 13 Styczeń 2007 Share Napisano 13 Styczeń 2007 Jeżeli mixer to jedyny godny technicsa. pioneer djm 600ten mikser nie jest godny nawet stania obok Jayteca ;] DJM 600 = zlom Sam kiedys modelowalem dj'ski setup, nawet jeszcze gdzies mam chyba jakies rendery. Dodaj do niego jakiegos Allen'n'Heath :) btw: kropki od predkosci i pitch chyba za gleboko zrobiles do tego nie wiem czy czassami miejsce na dodatkowe koleczko ma to zalamanie 33/45 ma za duze szczeliny i za duzy chamfer na krawedziach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 13 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2007 Mam coś teraz mało czasu na modelowanie ale zamierzam co jakiś czas dawać kolejne update'y. Ostatnio bawiłem się zrobieniem całej mechaniki ramienia. Jeszcze jest niedokończona ale zamierzam to niedługo skończyć. Jutro postaram się umieścić jakieś zbliżenia. Co do miksera to jeszcze nie wiem dokładnie jaki to będzie. Zastanowie się. Dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 14 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2007 Jak narazie nie dokończyłem tej całej mechaniki ale jestem już blisko. Tak jak wczoraj obiecałem zamieszczam zbliżenia: Illy>> Popatrze dokładnie na zdjęcia i postaram się popoprawiać wszystkie błedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 no jak narazie bardzo ładnie, trzymaj tak dalej a będzie to naprawde dobry model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 14 Styczeń 2007 Share Napisano 14 Styczeń 2007 Kurczę, naprawdę nieźle ci to wychodzi. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 18 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2007 Wielkie dzięki:) Wkońcu znalazłem chwile wolnego i dokończyłem model. Poprawiłem również błędy wskazane przez Illy-ego. Mam nadzieję że teraz jest już poprawnie Teraz pora na mikser. Mój kumplej jest dj-em a więc będę modelował jego model miksera : VMX200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 Oto co narazie udało mi się zrobić a propo mixera Niedługo powinienem to skończyć ale potem czeka mnie najtrudniejsza rzecz : teksturowanie i rendering. To są moje słabe strony więc czeka mnie troche zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 BEHRINGER fuuuuuuuj. ała fuuuuuuuj Chyba najgorszy z najgorszych wybrałeś. Teraz mi się przypomniało że też kiedyś mixer robiłem :D zrób taki sam. będzie do technicsów pasował. Jeśli nie chcesz tego w swoim wątku to wywalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 19 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2007 No bardzo ładnie Ci to wyszło. Nie no skoro juz zacząłem tamten modelować to go już dokończe a i mojemu kumplowi pojawi się uśmiech na twarzy :) W przyszłości może wymodeluje jakiś inny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 Na gramofonie massz blad. Suwak zwany pitch po prawej stronie ma wglebienie, a u ciebie jest wypuklosc :) system chyba za dlugi i za smukly :) krawedz talerza z kropkami chyba za bardzo pochylona, bardziej w strone pionu powinna isc, ale pewien nie jestem, sprawdz sobie proporcje (wiem ze to inny model ale talerz jest ten sam btw: jesli chcesz byc perfekcjonista zajzyj tutaj: http://technics.junglist.pl/ Konserwacja i przeróbki/Maintenance and mods: * Dokumantacja serwisowa (pdf) - 1.4 MB * Dokumantacja serwisowa (pdf) - 13.2 MB * Schemat - Obudowa MK2 * Schemat - Ramię MK2 * Schemat - Obudowa M3D * Schemat - Ramię M3D * Schemat - Obudowa MK5 * Schemat - Obudowa MK5 * Schemat - Ramię MK5 Lis: daj spokoj z djm 800 tutaj jest jedyna firma godna gramcow technicsa :) http://images.google.pl/images?hl=pl&q=xone%2092&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi ja kiedys zrobilem "az" tyle: przy okazji: jesli interesujesz sie tematem, zapraszam http://www.forum.djshop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
86Maestro Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 w wolnej chwili zrobiłem bitmapy slipmaty, jeśli Cię to interesuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 razem robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
86Maestro Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 nie, no, pozwoliłem sobie dodać, z miłości do technicsów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2007 Mam taki mały update Zawsze mi coś wypada i nie mam za bardzo czasu by to szybko ukończyć:/ Ale stopniowo mam zamiar się z tym uporać. Illy 86Maestro Niestety oświetlenie i materiały to moje przeklęcie. Do tej pory zajmowałem się głownie modelingiem odstawiając pozostałe rzeczy na bok. Nie znam się na tym kompletnie więc wszytskie dobre rady będą mile widziane:) Pozdrawiam PS. Korzystam z V-raya:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Styczeń 2007 Share Napisano 23 Styczeń 2007 W mikserze wez te srubki troche poprzekrecaj bo jakos tak rownomiernie ulozone :) slipmaty, masz troche inspiracji http://slipmaty.djshop.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 AAAAAAA o to Ci chodzi. No rzeczywiście masz racje. Dzięki:) Już to poprawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Dam ci mala inspiracje :) http://www.12x0.de/project/english.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Illy. ale ktoś to ochydnie stuningował. A przypomniało mi się :D też kiedyś robiłem technicsa. Troszkę innego ale zawsze : http://www.andrzejgasior.com/index.php?lang=en&SITE=produkt&praca=prod04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 Illy Lis Ostatnio bawiłem się troche z texturkami i jestem nawet zadowolony z efektu:) Jeszcze zostało mi pare rzeczy to pomalowania ale sądze że będe w stanie jutro zapodać jakimś renderkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Lis: czy sldz-1200 nie jest zloty ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 eeeeeee. nie? http://images.google.com/images?client=opera&rls=pl&q=sldz%201200&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 popatrz, wydawalo mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 25 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2007 Tak jak obiecałem wrzucam rendera gramofonu z texturami Jeszcze nie wszystko pomalowałem ale jest już znaczna część. Jak już mówiłem nie znam się na tym zabardzo dlatego jestem zadowolony z tego co jak narazie mi wychodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 25 Styczeń 2007 Share Napisano 25 Styczeń 2007 Pobierz i podmień ten okropny napis: EDIT: chwila coś się zrypało. Dobra. ten jest ok: EDIT2. Kurde. Corel ma ograniczenie do 10 000pix. ale shit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 26 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2007 Mam pytanko: Dlaczego jak renderuje to znikają mi te cyferki 33/45? Widać to na przykładzie powyższego rendera gdzie brakuje 5 a teraz jak renderuje to zniknęła mi 3 i nawet ta kreska w "start-stop" :/ Niedługo to zaprezentuje bo jestem właśnie w trakcie renderowania więc sami zobaczycie. Jest na to jakiś sposób?? Jak nie to będzie trzeba w photoshopie sobie jakoś z tym poradzić Edit Teraz widze że brakuje jeszcze tej czerwonej kropeczki na systemie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 ale cyferki to materialy czy mesh? moze materialy nie sa vrayowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2007 Te cyferki to extrude w boxie a materiały są jak najbardziej vrayowe :) Poprostu mi znikają na renderach i to zależy od ustawienia kamery. Pobawie się kamerą ale jestem ciekaw czy da się do jakoś to wyeliminować za pomocą ustawienia rendera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cta Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 sampling może cuś za mały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 29 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2007 Jak narazie zabralem sie za texturowanie mixera. O to co udało mi się jak narazie zrobić Na nowo robiłem tą górna płyte bo wcześniejsza wersja była strasznie pofałdowana i miała okropną siatke a ta wydaje mi się lepsza. Musze jeszcze zaokrąglić niektóre rogi i dać większe śróbki bo te są teraz strasznie małe. cta>> W sumie to dałem duży sampling ale jak coś do dam jeszcze większy i może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 2 Luty 2007 Autor Share Napisano 2 Luty 2007 Napotkałem na pewien problem przy nakładaniu textur napisów. Otóż każde napisy zapisuje jako psd a potem w maxie daje indywidual layers i wybieram tą z napisem no i o ile nakładam białe litery na ciemny materiał to wszystko jest w porządku ale jeżeli chce nałożyć czarne litery na jasny materiał (w tym przypadku metalowa górna płytka) to zaczynają się schody.Wogóle nie widać tych napisów :/ Macie jakaś rade?? Będę wdzięczny EDIT W sumie nadal nie wiem jak sobie z tym poradzić ale znalazłem inny sposób :> Zastosowałem mape przezroczystości na plane'ie który znajduje się nad miejscem napisu i wszystko wygląda całkiem przyzwoicie. To małe oszustwo ale co tam, ważne że działa. Jak skończe to zaprezentuje to co z tego wyszło:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 9 Luty 2007 Autor Share Napisano 9 Luty 2007 Nareszcie udało mi się skończyć :) Nie wiem co z tym dalej. Może jakoś je koło siebie poustawiam a może zrobie nawet jakaś scenke ale czasu za bardzo na to nie mam więc wszystko się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 zrob jakis stolik i ustaw obok siebie, porob kable, jakies kolumny i gotowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 Masz propozycje co do kolumn?? Z czasem coś takiego zrobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Wygląda to super :) btw. zmieniaj miniaturkę przy update'ach , na swoim przykładzie widzę że jak jest ciągle to samo to rzadko zaglądam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Diablos - co do kolumn polaź po sklepach internetowych i popatrz sobie na jakies estradowe/klubowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 No no ładnie sie prezentuje ;) Tylko na fejderze czegoś brakuje ;P hehe jekiś taki nie kompletny ;P A co do scenki to oczywiście mixerek miedzy adapterami ;] ale z głośników bym raczej zrezygnował i dał jakieś słuchaweczki z wyższej półki Sennheisera czy Behringera ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 chveti - hehe ok jak coś bede miał to nowego do zapodam miniaturką:) Dzięki W sumie to nie mam jeszcze końcowej koncepcji jak to ma wyglądać dlatego wasze rady bedą jak najbardziej przydatne. Mało mam czasu na robienie czegkolwiek ale stopniowo mam nadzieje że coś będzie powstawało. Tak by się przydało zrobić jeszcze walizeczke z wystającymi winylami :) POmyślimy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 i dał jakieś słuchaweczki z wyższej półki Sennheisera czy Behringera ;)sluchawki z polki behringera? O NIE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 hehe co kto lubi mogą być Sennheiserki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Luty 2007 Share Napisano 19 Luty 2007 dobrze, podoba mi sie ten watek to pokatuje troche autora :) Dorob nastepujace rzeczy: I bedziesz mial mega zestaw a u mnie osobista rekomendacje :) kaoss pad3, udg producer bag, genelec 8020A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 no no, z tym korgiem to trafiłeś w dziesiatke, elegancki sprzecik! monitorki też pierwsza klasa! marzenie ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 hehe dzięki. Mam nadzieję że to wszystko mnie nie przerośnie bo nadal jestem słaby w 3D ale postaram się nikogo nie zawieść :) Ok zrobie napewno tego kaoss pad'a bo wygląda naprawde super a co do reszty to sie jeszcze zastanowie. Myślalem jaką by tu scenke zrobic ale ograniczają mnie umiejętności gdyż planowałem zrobić scenke dyskoteki i widok na nią z oczu Dj'a ale to napewno mi nie wyjdzie. No ale spróbować mogę. Narazie jednak nie zrobie żadnych update'ow bo czekają mnie dwa egzaminki w najbliższych dniach ale jak tylko coś zrobie to odrazu zapodam. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 http://www.djresource.eu/Djsets/ szukaj inspiracji co do scenek ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Marzec 2007 Share Napisano 1 Marzec 2007 ja nie zapomnialem, update! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 1 Marzec 2007 Autor Share Napisano 1 Marzec 2007 Sorki że narazie nic nie daje ale naprawde ostatnio miałem dwa egzaminy i nie miałem czasu by cokolwiek robić ale cierpliowści nie zapomniałem i już niedługo postaram się coś wrzucić :) EDIT Będe wzorował się chyba na tejże scence http://www.djresource.eu/images/albums/users/Syndrome/11102006341.jpg Sądze że to powinienem dać rady zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 9 Marzec 2007 Autor Share Napisano 9 Marzec 2007 Nareszcie udało mi się znaleźć wolną chwile i zacząłem modelować Korga. Oto co udało mi się do tej pory zrobić Stopniowo będe pracował nad ta scenka i mam nadzieję że jakoś mi to wyjdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diablos Napisano 10 Marzec 2007 Autor Share Napisano 10 Marzec 2007 Update W sumie jeszcze chyba popoprawiam pare elementów i zabieram się za texturowanie :) Jak ja to lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi