Napisano 20 Październik 200321 l witam mecze sie z uzyskaniem prostych naroznikow we wlocie jak to powinno wygladac aby nie blyo zadnych przeklaman i jakos to w miare wygladalo. oto jak ja to robie ? tak ma to wygladac? Wiec najpierw zaznaczam edge potem robie extrude potem te edge chamferuje . Pomocy towarzysze:)
Napisano 21 Październik 200321 l Nie uzywaj chamfer tylko dodaj dodatkowe krawedzie blisko tej glownej. W ten sposob:
Napisano 21 Październik 200321 l Ale czy robisz potem meshsmoth? Bo jeżeli tak to wtedy metoda Tesaurusa jest słuszna. Natomiast jeżeli nie robisz meshsmotha to zwyczajnie nie zaznaczaj jednej krawędzi (tej wewnętrznej) i wtedy chemfer. Ewentualnie zrób weld vertexów które nie są teraz potrzebne.
Napisano 21 Październik 200321 l hehe z tym jest dzo pieprzenia sie, ale musialbys zrobic dealnie rozchodzace sie te linie po ktorych idze charmfer, tj te linie ktore sa na dole sa pod kontem prostym - i jest dobrze, a te na gorze maja rozne , katy, i wtedy chamrfer sie kopie,
Napisano 21 Październik 200321 l Autor Tesaurus W kazdym razie dziekuje za opwoiedzi . Akurat tak sie stlao z edopiero teraz jestem na forum i to przecyztalem ale dzieki wielkie za pomoc .
Napisano 22 Październik 200321 l A nie wystarczyło zrobienie chemfer z pozostawieniem orginalnej krawędzi. Czyli efekt taki jak podał Tesaurus. A można to zrobić za pomocą skryptu (nieśmiertelnego) meshtools.
Napisano 22 Październik 200321 l Bacry - naturalnie sposobów jast niemal tyle ile osób modelujących :) Ja w rozmowie na GG podałem Predatorowi akurat taki. Metoda mu pomogła, gdyż problem został rozwiązany. Na dalszych etapach na pewno sam dojdzie do innych sposobów A i tak muszę z nim pogadać, bo coś zaczyna mieć zwidy, że ze mnie jakiś stróż czy coś. ;)
Napisano 23 Październik 200321 l Stróż nocny:D To pewnie po tych twoich tekstach o nocnym transferze internetowym. :D Oczywiście żartuję:D