Gość obo Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Jak w temacie. Jaki polecilibyście aparat cyfrowy w cenie do 1000zł (lub minimalnie więcej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thud Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 mam Canona PowerShot 610 i jak dla mnie wystarcza :); kupowalem go z pol roku temu za 1200 zl edit: A630 tez jest i pewnie czyms tam sie rozni - w okolicach 1000 zl :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Co prawda nie mam Canona, ale rzeczywiście, w tym przedziale cenowym któryś z modeli Powershot będzie najlepszym wybórem. Jeśli jednak nie musi być to Canon, to jednak warto kupić aparat na kart SD - te są zdecydowanie najtańsze (a zauważ, że z reguły w zestawie jest 16, może 32 mb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Ja 610 kupiłem w wakacje za 940zł. Świetna cyfrówka, polecam, dobra rzecz :) Na 4 paluchy więc dużo da się strzelać. Wada to buczący obiektyw aaale to przeszkadza jak chcesz robić zdjęcia na polskim tylko :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 19 Styczeń 2007 Share Napisano 19 Styczeń 2007 Dzięki chłopaki :) Czyli Canon PowerShot będzie dobrym wyborem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 A610 z ladowarka i aku 2600 oraz etui i karta 1gb powinienes sie zmiescic w 1000 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Dzięki chłopaki :) Czyli Canon PowerShot będzie dobrym wyborem ;) potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 No to jak illy i pikSar też tak mówią czyli napewno będzie dobry to wybór :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 ja pozwole sobie wstrzelić się w temat i zapytam na co zwracać uwagę przy zakupie cyfrówki (niezależnie od ceny) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Oczywiśie zależy czego wymagasz od cyfrówki, jeśli robisz zdjęcia z automatu, to pewnie ważne są tryby tematyczne i inne takie. Powiedzmy, że intereduje nas jednak dobra fotografia:). Ja osobiście zwracałbym uwagę na zakres ustawień manualnych, przesłona, czas naświetlania, siła lampy błyskowej, balans bieli. Oczywiście najlepiej gdy wszystko to da się ustawić w pełni ręcznie i w szerokich zakresach. Ważny jest oczywiście obiektyw - i nie chodzi tylko o wartości ogniskowej, ale i przesłonę, najlepiej gdy wartości są z szerokiego zakresu, np F2.0-F8.0, ale niestety to raczej rzadkość w tańszych aparatach. No i to co już wspomniałem parę postów wyżej - najlepiej kupić maszynkę na karty SD, inne są dobre, ale niestety taki np. Sony Memory Stick jest strasznie drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 dla mnie Fujifilm FinePix S5500 wymiata. Nie jest to aparat na imreze [choć z fleshem daje rade] ale do "artystycznych poczynań jest idealny w swoim przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Sony P93, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 21 Styczeń 2007 Share Napisano 21 Styczeń 2007 Lucas: A610 posiada to wszystko pisze z pamieci F2,8-F8 iso 80-400 czasy 15-1/1000 sila blysku 3 stopnie espozycja -+1 skok co 1/3 kilka tyrbow tematycznych jakies efekty filmik karta sd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi