Sadowski25 Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Witam Będe w tym topicu prezentował moje pracki z postępów nauki rysunku. Narazie skanera nie mam to będą foty robione cyfrakiem :) Mam nadziej że udzielicie mi rad i odpowiednio skomentujecie te wypociny... [/url] Rokuje jakieś nadzieje ?? Pozdro Sadowski25
Jonasz_Real Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Musisz duuuużo rysowac. Zauważyłem, że masz problemy z uzyskaniem proporcji, i perpsektywą. Uważniej obserwuj to co rysujesz.
troglodyta Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Witam. Uczysz się sam, czy chodzisz na jakieś zajęcia? Rzeczywiście masz problemy z perspektywą i proporcjami. Może jak na początek weź jakieś zdjęcia i staraj się je skopiować obserwując na jakiej zasadzie "działa" perspektywa i jakimi prawami się rządzi. NP: na rysunku z flakonem jest ona wykoślawiona a to dlatego że krawędzie bryły dążą do różnych punktów zbiegu a nie jak powinno być do dwóch leżących gdzieś daleko na horyzoncie. Co do proporcji, i to też może przyjrzyj się różnym portretom, jak skonstruowana jest ludzka twarz. Są pewne stałe zależności. W Twoim rysunku na przykład masz za wysoko osadzone oczy. A ucho najczęściej kończy się na równi z górną wargą albo nosem. Ty masz za wysoko. A co do rycerza to staraj się różnicować kreskę. Żeby nie w każdym miejscu była taka sama. Np elementy które są najbliżej Ciebie rysuj mocniej, niech w niektórych miejscach zanika np tam gdzie świeci światło w innych niech będzie grubsza... Ale najważniejsze żebyś dużo obserwował... Pozdrawiam
Sadowski25 Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 Narazie uczę się sam, ale jeśli wszystko w szkole pójdzie dobrze to rodzice zapiszą mnie do szkoły rysunku i malarstwa w krakowie.
Sadowski25 Napisano 8 Marzec 2007 Autor Napisano 8 Marzec 2007 Hmm moje ostanie dzieło przerysowane z miniaturki na monitorku.... O godzinie 4:30 O_O Troche przyciemnione w ps by było coś widać nie mam narazie skanera... Pozdro
Sadowski25 Napisano 26 Maj 2007 Autor Napisano 26 Maj 2007 Witam Otóż właśnie projektuję swoją kartę QSL czyli potwierdzenia ąłczności. ( jestem nasłuchowcem, no dopiero w przyszłym tygodniu jak papiery z licencją dojdą :P) Reszte szpeju jakiego na tym bęzdie to lokalizajca, znak wywoławczy itd... później zajme sie drugą stroną :) Co byscie doradzili ? 30%:
bodzio600 Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 nie rob zdjec dla prac robionych olowkiem bo robia sie refleksy i nie widac co narysowales
Sadowski25 Napisano 29 Maj 2007 Autor Napisano 29 Maj 2007 A co ja poradze na to że nie mam skanera... ? Chyba że mi kupisz :D
Sadowski25 Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 Witam Oto coś co niedawno zaczelem robic jeszcze nazwy bnie ma ale cos sie wymyśli ;)
Sadowski25 Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Napisano 11 Lipiec 2007 Męczenie Corel Painter Essentials 2 :P Co z tego wyrośnie? Gruszka czy obrazek na sośnie ??
Sadowski25 Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Napisano 17 Wrzesień 2007 Świerzutkie bo robione o 1:00 w nocy... Żrółowa fota równierz robiona przezemnei :P
Sadowski25 Napisano 10 Styczeń 2008 Autor Napisano 10 Styczeń 2008 Witam dziś na specjalizacji (grafika) robiliśmy strony o TV internetowej, no i tak sie złożyło że zrobiłem najlepsze ( grafiki w szkole na HDD zostały..) i nasz nauczyciel wyskoczył że ma plany zakładać tzw. Szkolną telewizję internetową. Takie logo wysmażyłem (to już wersja dokończona) wtedy nie wiedziałem że nauczyciel ma na myśli założenie takiej TV szkolnej.... (lepiej mi wychodzą loga niż rysowanie/malowanie...) Jak waszym zdaniem takie logo pasuje ?? Ps: Wszystkie prawa zastrzeżone ! ® © POzdro Sadowski25
Sadowski25 Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Napisano 21 Grudzień 2008 Troche zdjęcia troche CS2 i vuala...
windowlicker Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 te kulki wcale nie wyglądają groźnie...
SBT77 Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 Tutaj można umieszczać fotomanipulacje ? Prawdę mówiąc czytając regulamin działu zrozumiałem, że to miejsce dla rysunków / malarstwa, PM raczej nie mieści się w tym zakresie (MP już tak - w końcu część jest malowana)... Widać jestem w błędzie...
Sadowski25 Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Napisano 21 Grudzień 2008 Dostań taką kulką która leci z prędkością 100-120m/s... To zmienisz zdanie jeśli dostaniesz w jakiekolwiek wrażliwe miejsce lub oko.... A co dopiero jak będzie to kulka BBB Bioval (inaczej Airsoftowe p-panc).
IN Flaamess Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 te kulki to odmiana paintballa ,z tym ze te kulki nie sa puste z farba w srodku tylko sa cale z plastiku. Tak jakbys strzelal z planej ale gumowymi , mysle:P
Sadowski25 Napisano 21 Grudzień 2008 Autor Napisano 21 Grudzień 2008 To... żadna... odmiana... PAINTBALL.... WRRRRRR!! polecam.. . http://wmasg.pl
IN Flaamess Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 pistolet jest ? tak. Pistolet na kulki ? tak. Rozni sie moca i amunicja. No i zasadnicz aroznica w ubiorze i sposobie gry :P tam w rmabo nikt sie nie bawi. PS.sorka za offtop
windowlicker Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 no tak ale to ma byc jakiś plakat tak? Jest haslo rzucone ale sam obraz średni w przekazie... idę ulica i patrze o kulki! wow! zbytnio skupiłes się na słowie kulka przez co kluczowy wyraz groźne czy tam airsoft od 18 lat są niezauważalne... pewnie nie wiesz do czego zmierzam ale no trudno, nie potrafie tego klarownie wyjaśnić... :P
graficMac Napisano 21 Grudzień 2008 Napisano 21 Grudzień 2008 imo plakat w tym przypadku nie spelnia swojego zadania.
Sadowski25 Napisano 22 Grudzień 2008 Autor Napisano 22 Grudzień 2008 IN Flaamess: Pistolety są, strzelby, karabiny snajperskie, karabinki, karabiny maszynowe, granatniki też są :D Nawet Miny i granaty :P Paintball to malarstwo, Airsoft to klimat!
Elvans Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 Jak ktoś nie widzi różnicy między Paintballem a Airsoftem to musi być coś nie tak z nim :P. No ale fakt faktem plakat nie ma przekazu jak bym po prostu na niego spojrzał nie załapał bym o co w nim chodzi.
piksar Napisano 22 Grudzień 2008 Napisano 22 Grudzień 2008 wspanialy spammerski watek - i co ja mam zrobic z Wami ?
Sadowski25 Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Napisano 23 Grudzień 2008 Nabić na pal , ułożyć stos i spalić ! oprócz mnie :P to oni zaspamili moją teczunie ;( ;(
Rekomendowane odpowiedzi