m.arc.in Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 mam mały problem.. jak w temacie vray robi mi czarne obwódki wokół świateł.. nie wiem o co chodzi... vray w wersji 1,5 rc3 (wcześniej uzywałem 1,43) ustawienia gi 1 ir 2 lightmapa, nie moge sobie z tym poradzić... będę wdzięczny za oświecenie :) wrzucam obrazek..
RA Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 To wina filtra AA, zapewne masz Catmull-Rom albo Mitchell-Netravali, bo są dość popularne, ale dzieje się to też z innymi. Wogóle ten 1.5 jest mocno zabugowany.
pionix Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Rozwiązanie: 1. Włącz opcje Sub-pixel mapping w Color mappingu 2. Wrzuć bardzo wysokie wartości w AA Polecam rozwiązanie 1
m.arc.in Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Napisano 23 Styczeń 2007 dzięki faktycznie wina filtra... zawsze, no prawie zawsze używałem Catmull-Rom... w rzeczy samej sub pixel mapping on pomaga... dozytałem się w pomocy że w starszych wersjach opcja była domyślnie właczona... WIELKIE DZIĘKI
Rekomendowane odpowiedzi