Napisano 25 Styczeń 200718 l Witam, Mam problem z 3d Max 7, chce wykonac logo w 3d jedna z jego czesci jest tekst "Mobile", problem polega na tym ze niemam doswiadczenia w 3d tym samym niepotrafie nadac mu trojwymiarowsci. Z gory dzieki za wskazowki.
Napisano 26 Styczeń 200718 l fomas Wszelkie kwestie dotyczace podstawowej obslugi programu mozna znalezc pod klawiszem F1 (help programu) Znajdziesz tam mase przykladów, tutoriali i szczególowe opisy fukncji programu. Jesli nie posiadasz plików help do programu znajdziesz je w dziale FAQ (link) Poza tym prosilbym o wykazanie sie odrobina samoinicjatywy i przeszukania http://www.google.com gdzie szybko mozna znalezc odpowiedz. Zadawanie banalnie prostych pytan jest niezgodne z regulaminem forum: zadawanie pytan (link). zanim założysz kolejny wątek zastanów się czy tych informacji nie można znaleźć w helpie programu lub przy pomocy wyszukiwarki forumowej lub http://www.google.com
Napisano 4 Listopad 201311 l chveti napisał: Stwórz 'text' (2 zakładka [splines] ) i nadaj mu modyfikator extrude :) Witam, mam w wizualizacji do zrobienia logotyp z nazwą, o ile zrobienie napisu nie jest trudne, chciałam się dowiedzieć czy moglibyście pomóc mi ze zrobieniem logotypu. Logotypem jest ptak, dokładnie koliber i muszę umieścić takie trójwymiarowy logotyp na ścianie. Niestety jetem początkująca i nie wiem jak to zrobić. Możecie pomóc, bo bardzo długo szukałam odpowiedzi na to pytanie i nie mogę jej znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc
Napisano 4 Listopad 201311 l Co do logotypu - wystarczy import pliku .ai do 3ds maxa jako spline i extrudowanie tego - tak samo jak z tekstem.
Napisano 4 Listopad 201311 l tak myślałam. Sądziłam, że może znacie jakiś magiczny sposób na to. Dzięki
Napisano 4 Listopad 201311 l Magiczny, to znaczy? Jest to chyba najprostszy sposób. Jeśli logo masz w jpegu - możesz obrysować je splinami i potem extrudować, możesz modelować ręcznie - ale to co napisałem w poprzednim poście jest najprostszym sposobem. Magicznego przycisku "create logo NOW" w Maxie nie ma. ;] pozdrawiam.