Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Noooo... najbardziej podoba mi się tekstura podłogi;) Drewno na froncie stolika jakby rozmyte. Drewno na 'szafce' przy sofie drażni trochę. Dywanik przy krawędzi, gdzie przez 'włoski' przebija podłoga mizernie/rzadko wygląda. Klosz lampki prosty fakturą do bólu i zlewa się ze ścianą. I ten zielony wibrator w rogu;))

Ogólnie pusto

Napisano

hmmm... nie wiem czy ty to widzisz ale materiał drewna wszędzie jest tragiczny ale może tak miało byc;) a tak to podoba mi sie render i kaktus

Napisano

Moje spostrzeżenia:

1. Kaktus rzuca cień który jest dziwnie zielony

2. Lampa (klosz) może i ma swoja prostotą pasować do pomieszczenia lecz jest za banalny w kształcie. Może przynajmniej jakaś inna tekstura...

3. Drewno na stosiku, a dokładniej nie na tylko przylegająca sprawia wrażenie rozmytej co nie pasuje do tekstury na stole która jest nie rozmyta.

No to chyba na tyle ;) Prócz tych moim zdaniem nie do ciągłości jest ok :)

Napisano

czyżby ściana miała jakiegoś reflekta? :D (odbicie kaktusa)

pozatym mogłeś dać mu igły bo taki ogolony kaktus to nie kaktus (jest fajny sposób Anii w making of golec http://www.max3d.pl/tut.php?id=298)

a na tych szafkach, stoliku czy co to jest to sie troche tekstury porozciągały i tak chyba być nie powinno

no i ten dywanik troche jak dla fakirów amatorów :)

Napisano

Wizka bardziej artystyczna niz...produkt sam w sobie :) Technicznie bardzo ładnie no i fajny klimat udalo sie uzyskac, moze nie mistyczny czy fantastyczny, ale za to klimat...no fajny klimat :)

Klosz rzeczywiście nie pasuje :]

Napisano

co do sceny to wiekszosz brakow juz napisana, ja dodam jeszcze bardzo prosty model kanapy i zapytam gdzie mozna kupic stol, szafke, lampke i drzwi wykonane z tego samego drewna :) kaktusowi moglyby jeszcez jakies odgalezienia wyrastac.

co do renderigu i samego klimatu to bardzo mi sie podoba i jesli to nie tajemnica to chcialbym sie dowiedziec jakiego ImageSampler i z jakimi ust. wzyles.

Napisano
  • Autor

dziękuje za sporo komentów. Scena to taki właściwie 1 day work to też detal i szczegóły nie mają prawa być dopracowane. Klosz mnie jakoś nie razi. Cieszy mnie pozytywny odbiór samego rendera i klimatu.

Tomek QMC z adaptive rQMC z noisem na ,001

Napisano

brakuje detali detali i jeszcze raz detali ;)

przyjemny render dla oka.. trochę takie cukierkowe może aż za barzo...

-brakuje mi np listw przy ścianie.

-za czesto używasz tej samej textury

-za proste obiekty (lampa o 3 boxy+ cylinter (?) )

pzdr.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.