Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mój pierwszy WIP.

Owo "mniej więcej" z tematu znaczy to, że nie dorwałem żadnych bluprintów i samochód robiłem niestety "na oko" z różnych zdjęć (i modeliku trzymanego na kolanach). Z tego co się zdążyłem zorientować zdjęcia nie były z tego samego modelu... (jakieś hot rody itd). Tak czy siak wyszła taka korwetka:

042aql3.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Większych błędów rzczywiście nie ma i naprawde zakorbisty modelik. przyczepiłbym się tylko tych dwóch elementów pod lampami i kierunkowskazami z przodu które robiły za coś w stylu zderzakow:odczep je bo widać że to jeden element albo wyostrz krawędzie przy karoserii...no chyba że to tak ma być to wtedy OK!powodzenia i keep up:)

Napisano

Jak patrzę na ten samochód, nawet bez żadnych referek to wydaje mi się, że jest on zbyt nisko osadzony na osiach. Za mały prześwit. Jest jeszcze problem z kierownicą. Jest trochę cienka :/. Pozdr.

Napisano

witam

śliczny modelik, naprawde ładnie dopracowany ;)

...ale kółka to minimalnie za szroko rozstawione... co pogłębia wrażenie niższego

pozdrawiam

aha... kierowniczka (taka ładniutka zgrabniutka hehe :) jest git ;)

tu panowie oryginał

ms157corvette33333sl5.jpg

Napisano
  • Autor

thx 3D XTREME :-)

Swinger76: dzięki również, zderzaki się poprawi się;-)

RA: właśnie uratowałeś życie pewnej młodej damy, która miała umówioną jazdę próbną ;-) słuszna uwaga thx :]

Smiglo: fakt :] będzie poprawka

Darken: pójdzie do góry ;-)

arturprx2: thx :] pozycja kół będzie zmieniona, no i w ogóle w końcu widzę z boku koła co pokazuje, że się "nieco" machnąłem z nimi ;-)

dzięki za komentarze :]

Napisano
  • Autor

Witam ponownie

Malutki apdejt, ponieważ skończyłem chorować i znowu nie ma czasu za bardzo na autko, ale postaram się w najbliżeszej przyszłości skończyć vette.

045avf2.jpg

I specjalnie dla arturprx2 testowy render lakieru zrobiony jakiś czas temu.

Narazie nie będe się wgryzał w materiały bo modelik jeszcze nieco poprawy wymaga.

033dd5.jpg

Napisano

o te autko wpadło mi w oko;)) miałem takie coś kiedyś chodzi mi o model:P a praca podoba mi sie model fajny;))

Napisano
  • Autor

witam ponownie

jest apdejt mały... w tym tempie to może za rok skończę ;-)

test lakieru i ogólnie jak to mniejwięcej będzie wyglądać

dodane wycieraczki, zegarki w środku, lusterko, drobne poprawki siatki

jeszcze troche modelowania i pracy czeka, jak np boczne lusterko/ka, znaczki, klamki, szkła na lampach itd

ofkoz, kierowajka, siedzenia i opony mają samego difjuza

no ale póki co to jest tak:

1024bfg0.jpg

i jeszcze wyższa rozdziałka:

http://img206.imageshack.us/img206/5369/1680bqw5.jpg

Napisano

Modelik jest spoko, podoba mi się bardzo ale światła mnie nie przekonują.

Napisano
  • Autor

sękju

no światła będą zmieniane, za gładkie są i za bardzo widać jak "klosze" odbijają hadeerkę