Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Oto moja 1 pracka którą dałem na forum :)

Renderowałem prace vrayem.

Bardzo chciałbym dowiedziec sie co dodadc co zmienic aby praca byla super :)

Co by tu wiecej pisac hmmm....

Ciągle pracuje nad wieloma rzeczami to tego pokoju

plik2.jpg

oto 1 obrazek

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a mi sie niezbyt podoba ta czarna obwodka, i tekstura firanek jak i lampy, natomiast tekstura podlogi jest za bardzo rozciagnięta, pozatym szafeczki calkiem calkiem :)

Napisano
  • Autor

wiedzialem ze zapomnialem o czyms :D tekstury na parapecie ok będom i jeszcze zrobie zaraz cosik do tego

Napisano
  • Autor

no troszke mi wyszla jak metodom cel shading ale zostawie to jeszcze tak bo mi sie podoba :)

i prosba do was jakie przedmioty dodac do mej pracki bo zamierzam zrobic domek z tego. Juz mysle nad lazienkom :)

Napisano

Jedi, popsuje ci troche humor:), ale ty zamiast juz nad nastepna myslec to sie ta zajmij bo puki co wyglada to \'troche chaotycznie\', i dodatkowe przedmioty, ani tekstura na parapecie tego nie zmienia, co to sa za dziwne odbicia na scianach i suficie, czy to ma byc cartoonowe, czy realistyczne?, czy pomieszanie jednego z drugim?, z kad pada swiatlo? I nie mow komus ze jak ci da lepsza teksture to zrobisz lepsza bo to kpina juz, co ty, firanek w domu nie masz? mozesz je:

-zeskanowac

-zrobic im fotke

-zrobic od zera w jakim kolwiek programie 2d ( nawet w corelu)

- znalezc taka (lub podobna) w sieci.

Te parapety i okna sa wybitnie grube, w zamkach tak poterznych scian nie robili:)

Rozejrzyj sie w okolo, zobacz jak wyglada pomieszczenie, meble, okna itd.

Napisano
  • Autor

1.to ma byc pracka pomieszana

2 kup mi skaner :)

3 ciongle poprawiam to nie jest tak szybko

4 nie bawilem sie jeszcze programami 2d

5 o parapacie zapomnialem zupelnie zobaczysz dam nowego rendera nie martw sie :) z poprawkami itp

6 swiatlo pada od swiecy od lampki (rzerandola) i przez okna wpada

7 firanke poszukam bo czensto daje tekstury chwilowe na obrazek kture potem wymieniam dam ci starego rendera z tego pokoju (puzniej domu)

Napisano
  • Autor

Oto stary obrazek :)

wow.jpg

1 z moich pierwszych prac ktura jest do dzisiaj :D

ja lubie mieszac cartoonowe rzeczy z rzeczywistosciom ciekawy efekt to daje jak widzisz na tamtej pracy

Napisano
  • Autor

troche tez odchudze sciany itp postaram sie aby praca byla ok :)

dam z siebie max i wiecej :) ale troche nie obrazajcie sie na moje zarty z tym to daj :) nie chcialem was wkurzyc myslalem ze jakos dobrze przyjmiecie te slowa ale sorki juz taki nie bede :)

Jeszcze mi sie przypomniało o tym że musze światlo lepiej naprawic czyli z 1 okna będzie padać a nie z 2 :D gupia pomyłka poprawie to. Krzesełko też musze troche zmienic najlepiej od nowa zrobie i taka ankietka co z tego pomieszczenia zrobic pokuj taki zwyczajny czy kuchnia ???:)

Napisano

Nie, tylko nie ten czajniczek, nie wiem czemu ale ten motyw kojarzy mi sie z matrixem, texturka na scianie tesz nie ta, ale ogólnie lepiej to wygląda od pierwszej

Napisano
  • Autor

no nie ale dół ta 2 (starsza pracka lepsza) dla mnie nie :(

hmmm.... puzniej zrobie oddzielnom pracke typu realistyczna :)

Napisano

Ja nie mam nic przeciw cartoonowym renderom, absolutnie, moze i nawet wolal bym je ogladac niz ciagle te wizualizacje, i nikt sie na ciebie nie obraza, ale wiesz takie tlumaczenie, daj mi teksture, kup mi skaner sa smieszne ( nie, nie w sesie \'zabawne\':)) Zapoznaj sie lepiej z programami 2d bo bez tego ciagle bedziesz kozystal z domyslnych tekstur, daleko w ten sposob nie zajedziesz, szczegolnie wciskajac teksture dachu na sciane:) Pierwszy obrazek: Postaw sobie w bialy dzien swiece, zapalona, zauwarz ze jej swiatlo prawie nie bedzie widoczne, a u ciebie sieci sie jak wybuch jadrowy, nawet w nocy swieca daje charakterystyczna zolto pomaranczowa poswiate, nie wspominajac o tym ze ta twoja swieca nawet plomienia nie ma. Domyslny czajniczek jest przydatny w testach, ale napewno nie w skonczonej pracy:) Druga pracka jest znaaacznie lepsza, ale stosujesz za duzo cieni, rozpraszasz tym uwage i nie wiadomo z ktorej strony tak naprawde scena jest oswietlona.

i z innej beczki:) - zmnien tytul i zapoznaj sie z tym:

http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6229

a jak juz sie zapoznasz to gwoli bezpieczenstwa tez z tym:

http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6271

bo to:

http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6231

juz chyba znasz:)

Napisano
  • Autor

ona ma plomien ale na innej klatce :)

ogien zrobilem ze spraya ale poradzcie mi czego uzyc zamiast tego ??

a i już przeczytalem te teksty