KNYGHU Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 za jakiś miesiąc mam do oddania pracę dyplomową. powstają juz jakieś pierwsze obrazki wiec wystawiam jeden i czekam na jakieś opinie. czasu jest jeszcze sporo wiec wszystko jest do poprawienia jakby co. narazie wnetrze zrobione raczej dla próby i pokazania promotorowi. Licze na opinie raczej co do zamej grafiki choć wysłucham też komentazy samej architektury. obiekt połozony na rzeką -funkcja osrodek rekreacyjno-sportowy wnetrze z załozenia "hangarowe" na widzoczku hall i jakaś restauracja postaram sie niebawem pokazać resztę Oddanie przedłuzyło sie do maja wiec mam czas żeby pobawić sie wiecej samą strona graficzną projektu. tak wiec kolejny obrazek tym razem exterior 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oo79 Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 render calkiem fajny ale: -te lampy/swietliki jakies masywne -postacie troszke dziwne +spokoj z kolorami +materialy dobre pytania: jaki render moze pokaz rzuty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winkiel Napisano 1 Luty 2007 Share Napisano 1 Luty 2007 betonowy raj ladny obrazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jezebel Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 ładny render. moje klimaty:cool:zapowiada się ciekawie, czekam na dalsze rendery ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 za duze odbicie na podlodze wyglada troche jak by byla mokra po za tym bardzo udane polaczenie kolorkow :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipocotam Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Fajne klimaty. Uwaga nr 1 wymieniłabym trochę zielonych pantonów na białe - to by lepiej podkreśliło te pierwsze Uwaga nr 2 co do "betonowych" świetlików jeśli ci się chce jeszcze eksperymentowac to może matowe stalowe albo lakierowane białe? Uwaga nr3 zgadzam się z opinią co do postaci (te na drugim planie coś nie za bardzo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNYGHU Napisano 17 Marzec 2007 Autor Share Napisano 17 Marzec 2007 dodałem nowy widoczek na pierwszej stronce pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 niewiele widać na tych dwóch renderkach...bardziej grafika niż architektura. Taki sposób podawania IMO chyba się powoli przejada. dałbyś coś jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 Witam. Taki ot betonowy kloc popaprany zielenią... Jak oceniać to w kategorii architektura skoro dałeś nieczytelny render exteriora i render od środka z butikiem uciśniętym na pół kadru. Oglądając całość pierwszego rendera mam wrażenie jakbym patrzał na różne zlepki zdjęć.Dajesz zdjęcia ludzi (bo to chyba nawet RPC nie jest) jedne kolorowe , drugie czarnobiałe...półprzezroczysty budynek ponakreślany taką ilością linii że ciężko stwierdzić na co się patrzy. O postprodukcji i PS'owej trawie już nie wspomninam.... Co do drugiego rendera: Tu wygląda to trochę lepiej, uważam że nie potrzebny jest beton pełen zacieków bo wygląda nieestetycznie - jak wnętrze starego kanału. Ogólnie w całości ledwo widać rekreację - zaś sportu wcale. Daj więcej ujęć , przekroje...bo narazie jestem na zdecydowanie nie. Nie znam się na architekturze ale napisałem co my na myśl przyszło. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GNIEW Napisano 20 Marzec 2007 Share Napisano 20 Marzec 2007 Witam. zgadazm sie z chevti'm. knughu: szprosowanie(?) w przeszkleniu calkiem bez sensu i nie wiadomo o co chodzi(chyba ze inspiracja byla trawa choc przy takim projekcie to dosc kiepska inspiracja)....z reszta po co pisac o projekcie gdyz w chwili gdy to pisze juz pewnie jestes po obronie dyplomu.napisałbys lepiej jak ci poszlo :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNYGHU Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 tak jak pisałem wszystko jeszcze jest do zmiany wiec próba kolejna. z załozenie nie chce żeby było realistycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Podejście dużo lepsze, dalej nie trzymasz się kolorystyki, nie wygląda dobrze połączenie b&w z całością. Myślę też, że drzewa są niepotrzebnie przezroczyste. Staraj się nie używać dużo efektów typu błyski i inne przezroczystości bo to właśnie czyni całość mniej czytelną. Dobrze, że się nie zraziłeś :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Fajne! Szczególnie ten "box", naprawde ciekawe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1084 Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 IMO psujesz całą kompozycję tymi wklejanymi postaciami. Ta laska na pierwszym obrazku jak prosto z wybiegu... ale i tak o wiele fajniej niż poprzednio, widać że projekt zmierza w dobrym kierunku. Powodzenia na obronie! Ja już po :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjas Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 ładne. przydaloby sie jeszcze pokazac calość w bryle. bo narazie srednio nie bardzo wiem z której strony patrze na budynek. tak makietowo by si eprzydao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNYGHU Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 własnie pracuje nad takim ujeciem z lotu ptaka. bedzie makietowo, prosto i wszystko sie wyjaśni :) do obrony bedzie jeszcze model fizyczny pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Całość robi dobre i czytelne przede wszyskim wrażenie. Przyjemna wyrazista kolorystyka - dyplomowa : ) Wnetrza też bardzo fajne Ale ja jakoś zaczynam dostawać wysypki na ta postacie w stylu holenderskim. Dla mnie one rozpraszają, zwłaszcza jak sa w kiepskiej rozdzielczosci. Powodzenia na obronie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi