Napisano 1 Luty 200718 l za jaki艣 miesi膮c mam do oddania prac臋 dyplomow膮. powstaj膮 juz jakie艣 pierwsze obrazki wiec wystawiam jeden i czekam na jakie艣 opinie. czasu jest jeszcze sporo wiec wszystko jest do poprawienia jakby co. narazie wnetrze zrobione raczej dla pr贸by i pokazania promotorowi. Licze na opinie raczej co do zamej grafiki cho膰 wys艂ucham te偶 komentazy samej architektury. obiekt po艂ozony na rzek膮 -funkcja osrodek rekreacyjno-sportowy wnetrze z za艂ozenia "hangarowe" na widzoczku hall i jaka艣 restauracja 聽 postaram sie niebawem pokaza膰 reszt臋 Oddanie przed艂uzy艂o sie do maja wiec mam czas 偶eby pobawi膰 sie wiecej sam膮 strona graficzn膮 projektu. tak wiec kolejny obrazek tym razem exterior 聽 聽 聽
Napisano 1 Luty 200718 l render calkiem fajny ale: -te lampy/swietliki jakies masywne -postacie troszke dziwne 聽 +spokoj z kolorami +materialy dobre 聽 pytania: jaki render moze pokaz rzuty...
Napisano 6 Luty 200718 l 艂adny render. moje klimaty:cool:zapowiada si臋 ciekawie, czekam na dalsze rendery ...
Napisano 6 Luty 200718 l za duze odbicie na podlodze wyglada troche jak by byla mokra po za tym bardzo udane polaczenie kolorkow :) pozdrawiam
Napisano 7 Luty 200718 l Fajne klimaty. Uwaga nr 1 wymieni艂abym troch臋 zielonych panton贸w na bia艂e - to by lepiej podkre艣li艂o te pierwsze Uwaga nr 2 co do "betonowych" 艣wietlik贸w je艣li ci si臋 chce jeszcze eksperymentowac to mo偶e matowe stalowe albo lakierowane bia艂e? Uwaga nr3 zgadzam si臋 z opini膮 co do postaci (te na drugim planie co艣 nie za bardzo)
Napisano 17 Marzec 200718 l niewiele wida膰 na tych dw贸ch renderkach...bardziej grafika ni偶 architektura. Taki spos贸b podawania IMO chyba si臋 powoli przejada. da艂by艣 co艣 jeszcze...
Napisano 17 Marzec 200718 l Witam. 聽 Taki ot betonowy kloc popaprany zieleni膮... Jak ocenia膰 to w kategorii architektura skoro da艂e艣 nieczytelny render exteriora i render od 艣rodka z butikiem uci艣ni臋tym na p贸艂 kadru. 聽 Ogl膮daj膮c ca艂o艣膰 pierwszego rendera mam wra偶enie jakbym patrza艂 na r贸偶ne zlepki zdj臋膰.Dajesz zdj臋cia ludzi (bo to chyba nawet RPC nie jest) jedne kolorowe , drugie czarnobia艂e...p贸艂przezroczysty budynek ponakre艣lany tak膮 ilo艣ci膮 linii 偶e ci臋偶ko stwierdzi膰 na co si臋 patrzy. O postprodukcji i PS'owej trawie ju偶 nie wspomninam.... 聽 Co do drugiego rendera: Tu wygl膮da to troch臋 lepiej, uwa偶am 偶e nie potrzebny jest beton pe艂en zaciek贸w bo wygl膮da nieestetycznie - jak wn臋trze starego kana艂u. 聽 Og贸lnie w ca艂o艣ci ledwo wida膰 rekreacj臋 - za艣 sportu wcale. 聽 Daj wi臋cej uj臋膰 , przekroje...bo narazie jestem na zdecydowanie nie. Nie znam si臋 na architekturze ale napisa艂em co my na my艣l przysz艂o. 聽 Pozdrawiam.
Napisano 20 Marzec 200718 l Witam. zgadazm sie z chevti'm. 聽 knughu: szprosowanie(?) w przeszkleniu calkiem bez sensu i nie wiadomo o co chodzi(chyba ze inspiracja byla trawa choc przy takim projekcie to dosc kiepska inspiracja)....z reszta po co pisac o projekcie gdyz w chwili gdy to pisze juz pewnie jestes po obronie dyplomu.napisa艂bys lepiej jak ci poszlo :) pozdr
Napisano 23 Marzec 200718 l Autor tak jak pisa艂em wszystko jeszcze jest do zmiany wiec pr贸ba kolejna. z za艂ozenie nie chce 偶eby by艂o realistycznie :) 聽 聽
Napisano 23 Marzec 200718 l Podej艣cie du偶o lepsze, dalej nie trzymasz si臋 kolorystyki, nie wygl膮da dobrze po艂膮czenie b&w z ca艂o艣ci膮. My艣l臋 te偶, 偶e drzewa s膮 niepotrzebnie przezroczyste. Staraj si臋 nie u偶ywa膰 du偶o efekt贸w typu b艂yski i inne przezroczysto艣ci bo to w艂a艣nie czyni ca艂o艣膰 mniej czyteln膮. 聽 Dobrze, 偶e si臋 nie zrazi艂e艣 :) 聽 Pozdrawiam.
Napisano 23 Marzec 200718 l IMO psujesz ca艂膮 kompozycj臋 tymi wklejanymi postaciami. Ta laska na pierwszym obrazku jak prosto z wybiegu... ale i tak o wiele fajniej ni偶 poprzednio, wida膰 偶e projekt zmierza w dobrym kierunku. Powodzenia na obronie! Ja ju偶 po :)
Napisano 24 Marzec 200718 l 艂adne. przydaloby sie jeszcze pokazac calo艣膰 w bryle. bo narazie srednio nie bardzo wiem z kt贸rej strony patrze na budynek. tak makietowo by si eprzydao
Napisano 24 Marzec 200718 l Autor w艂asnie pracuje nad takim ujeciem z lotu ptaka. bedzie makietowo, prosto i wszystko sie wyja艣ni :) do obrony bedzie jeszcze model fizyczny pozdrawiam
Napisano 25 Marzec 200718 l Ca艂o艣膰 robi dobre i czytelne przede wszyskim wra偶enie. Przyjemna wyrazista kolorystyka - dyplomowa : ) Wnetrza te偶 bardzo fajne Ale ja jako艣 zaczynam dostawa膰 wysypki na ta postacie w stylu holenderskim. Dla mnie one rozpraszaj膮, zw艂aszcza jak sa w kiepskiej rozdzielczosci. 聽 Powodzenia na obronie!
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto