Ebor Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 czesc Mozecie mi podpowiedziec i doradzic jaka jest najlepsza metoda kompresji plikow QuickTime Movie bez duzej straty jakosci ?? . Mam animacje zajmujaca minute i 30 MB to chyba za duzo. pozdrawiam
Madison Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Sorenson Video 3, Apple H.263, Cinepak. Jeśli sorenson to także pytanie o ustawienia spatial quality, temporal, frames, keyframes, limit tempa danych, max kbps, ustawienia audio. Jednak wszystko zależy od przeznaczenia animacji na dane media. Czasami doskonale można zakodować materiał kodekiem Video jednak z ograniczeniem 16 bitów na pixel bo jeśli animacja ma tylko np. 600 kolorów to czemu kodować na większej rozpiętości. Ogólnie też dużo zależy od kompresji audio. _____________________________________ http://www.dizajnfor.republika.pl - jestem też tutaj
G.P Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 Mozesz sie zainteresowac rowniez kodekiem H.264, ktory podobno jest bardzo wydajny (ale to dla wersji QuickTime >= 7.0).
Madison Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Jest bardzo wydajny i oszczędza nasze miejsce na dysku. Ostatnio dostałem materiał około 120 Mb na prezentację flash, a za pomocą H.264 udało się zoptymalizować do mniej niż 7 Mb przy utrzymaniu dobrej jakości. Kompresja jest widoczna przy fade out oraz in, ale trzeba się dobrze przyjrzeć.
Rascal Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Hm... jesli chodzi o Quick Time to dobrym wyborem jest Sorenson 3 chodz jesli chodzi o rozmiary plikow to nie sa one szczegolnie male, DivX czy XviD generuja raczej mniejsze jednak z tego co zauwazylem nieszczegolnie sobie radzi z drobnymi detalami, obraz o ile jest dosc ladny to jest miekki i czesc detali mu umyka. Tak wiec w tym przypadku lepszy Sorenson 3. Natomiast co do H.264 to jeszcze sie nie przekonalem robilem male testy ale mnie szczegolnie nie zachwycil jakoscia obrazu ani rozmiarem plikow wynikowych. Jednak mimo wszystko najlepiej jest samemu poexperymentowac i znalezc zadowalajace ustawienia w wybranym przez siebie sposobie kompresji i ew. spytac w jaki sposob mozna je jeszcze ulepszyc ew. co zmodyfikowac.
Kenzo Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Natomiast co do H.264 to jeszcze sie nie przekonalem robilem male testy ale mnie szczegolnie nie zachwycil jakoscia obrazu ani rozmiarem plikow wynikowych. Na pewno bardzo dobrze sprawdza się w HD
Rekomendowane odpowiedzi