Carioca Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Witam! już dawno nic nie wrzucałem (baaardzo dawno). Więc postanowiłem się zrehabilitować i zamieszczam mój szkicownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 Kolejne rysunki- tym razem nieco większy format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 uuu ..Wow ! podobaja mi sie ,a raczej sa odjechane.tylko zmien miniatorke bo ta jest nieciekawe. Co mnie dziwi to to ze czasami malujesz jak artysta z gornej półki a czasami reprezentujesz o wiele nizszy poziom. mam nadzieje ze bedzie tego wiecej . Powodzenia ! I naturalnie przepraszam za ort :P ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 16 Luty 2007 Autor Share Napisano 16 Luty 2007 Kilka szkiców- nieco starsze bo sprzed roku. @kipalol: Co mnie dziwi to to ze czasami malujesz jak artysta z gornej półki a czasami reprezentujesz o wiele nizszy poziom. Nie do końca rozumiem...mógłbyś sprecyzować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipalol Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Znaczy ,ze niektore prace sa bardzo dobre ( tych jest na szczeście wiecej) pozostałe słabe ( jest ich mniej),według mnie najlepszy to ten rysunek z facetem i kościotrupem(osiemnasty z góry bodajze).Nie chce sie rozpisywac bo rysuje słabiej od cienbie i to mi powinna sie przydac jakaś fachowa porada z twojej strony:P Cieszy mnie mnogość tych prac!Mam też taka prośbe abyś do kazdego(a jeśli jest to niemozliwe to do wybranych) z tych rysunków dopisywał pare zdań co do ich czasu tworzenia, rodzajów ołówków itp. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 16 Luty 2007 Autor Share Napisano 16 Luty 2007 To mam dla Ciebie pierwszą radę :). Rodzaj ołówka to nie wszystko.Wystarczy zwykły zeszyt+ołówek HB i możesz czarować cuda na papierze. A tak po kolejności moich szkiców: - gel-pen, cienkopis 0.3 Faber Castell - akwarelka - węgiel prasowany kooh-i-noor (czy jak się to pisze...;)) - ołówek automatyczny 0.5 HB, i 2B Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 te rysunki postaci na wiekszym formacie sa bardzo fajne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 Bardzo ładne dłonie są na Twoich rysunkach. Ja zawsze miałem problem z dłońmi...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 16 Luty 2007 Share Napisano 16 Luty 2007 kawal dobrego rysunku :) szczegolnie te weglowe (?) sa oko-kojące :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 17 Luty 2007 Share Napisano 17 Luty 2007 niezłe szkice! "większy format" powiadasz? a jaki dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 Zapewne 100/70 z takich to sie zwykle kozysta! JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 20 Luty 2007 Autor Share Napisano 20 Luty 2007 Dzięki za komenty @designboot: jak napisał yookeer 100/70 Teraz wrzucam też coś starszego, ale jeszcze nie aż tak żeby tego nie pokazywać ;). Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 rysunki z wyczuciem, fajna krecha. Idealna na komiks. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 20 Luty 2007 Share Napisano 20 Luty 2007 z glowy czy natury ?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 Swietny szkicownik. Ładne tusze. Szkice modeli tez swietne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 przezacne... na mnie dziala!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 7 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2007 Witam! Po kolejnej długiej przerwie-update @ttaaddeekk- większość z natury, ale zdarzają się z głowy :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 mi strasznie podobaja sie linearty bodajze tuszem,sa swietne! czasami gubisz anatomie,ale to szkicownki, do rysowania a nie dokladnej analizy i studiowania- tak czy siak swietne! i jak wspomnial MardibKardib -krecha idealna na komix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 To jest to! Kiedy mi uda się osiągnąć ten poziom w cieniowaniu i dynamice postaci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Jestes w jakiejs szkole plastyczniej? Plastyczniak jakis czy cos? JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Fajne te nowsze - hrabia i ernie sa swietni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Witam! Dzięki za komentarze.... tymczasem wrzucam coś nowego. Olej płótno 100x100. @yookeer: ASP Kraków, malarstwo, 1 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
designboot Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Sam sposób malowania jest bardzo fajny ... coś z anatomią mnie nie leży .. ale .. nvrm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Witaj Carioca u kogo jesteś w pracowni (J.M?) do której pracowni się wybierasz w przyszłym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 No i z perspektywa, ale ogolnie kolory i plama calkiem calkiem! JoKeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 11 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2007 @tymko: U nikogo innego jak u J.M!! Fantastyczny człowiek... A Do pracowni to jeszcze się zastanawiam prof.J.Waltoś, lub prof.G.Bednarski. Czas pokaże :). Ty też jesteś w Kraku? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tymko Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Już nie. Ale wspominam miło J.M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Fajny ten olej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 jak dla mnie to ta malowanka jest na jedną nute z wiekszoscią malunkow w asp.... ;) no i fakt anatomia nie za halo ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 2 Maj 2007 Autor Share Napisano 2 Maj 2007 Mały update: A tutaj taka mała ciekawostka....na boczku zarobkowo projektuję strony internetowe i wydłubałem sobie taki layout pod portfolio: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 2 Maj 2007 Share Napisano 2 Maj 2007 Oj .. zacne to wszystko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 11 Maj 2007 Autor Share Napisano 11 Maj 2007 Witam! Kolejna porcja ze szkicownika....ostatnio byłem na wycieczce w kolegium medycznym, gdzie rysowałem sobie preparaty zrobione z prawdziwych ludzi (!!!). Te małe płody i szkielety były autentyczne... niesamowite wrażenie, i daje dużo do myślenia. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 11 Maj 2007 Share Napisano 11 Maj 2007 dziwna kreska, czasem ladnie to wyglada,czasem paskudnie;p pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superKOKO Napisano 13 Maj 2007 Share Napisano 13 Maj 2007 fajnie rysujesz Carioca aż miło patrzeć; i wyobraźnie też masz wydaje mi się - niepospolitą pozazdrościć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 14 Maj 2007 Share Napisano 14 Maj 2007 NOm bardzo fajnie rysujesz .. ale niedociagniecia sa .. Popracuj nad estetyka .. ;P:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 15 Maj 2007 Autor Share Napisano 15 Maj 2007 Witam! Wielkie dzięki za komentarze! @superKOKO: Cały czas trzeba jednak coś poprawiać :) Dzięki! @JakóbM: Wiem :P--->>Patrz wyżej :) Tak czy inaczej dzięki wielkie! Tymczasem wrzucam obrazki plenerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 fajna luźna krecha w rysunku malunki spoko; smakowite impasty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 15 Maj 2007 Share Napisano 15 Maj 2007 Rysunki/szkice rządzą - szczególnie te robione gel-penem/cienkopisem. Mniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 16 Listopad 2007 Autor Share Napisano 16 Listopad 2007 Pomyłka...mogę prosić o skasowanie tego posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carioca Napisano 16 Listopad 2007 Autor Share Napisano 16 Listopad 2007 Po długiej przerwie: kilka kartek ze szkicownika i kilka obrazków. Reksio jest objęty kopyrajtem!!! Pejzaż znad Wisły. malowałem go dwa dni temu, ręce mi cholernie zmarzły i dupę odmroziło ;) Z nawiązaniem do Malczewskiego-Thanatos taki szkic w zasadzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi