Napisano 14 Luty 200718 l Witam! już dawno nic nie wrzucałem (baaardzo dawno). Więc postanowiłem się zrehabilitować i zamieszczam mój szkicownik.
Napisano 15 Luty 200718 l uuu ..Wow ! podobaja mi sie ,a raczej sa odjechane.tylko zmien miniatorke bo ta jest nieciekawe. Co mnie dziwi to to ze czasami malujesz jak artysta z gornej półki a czasami reprezentujesz o wiele nizszy poziom. mam nadzieje ze bedzie tego wiecej . Powodzenia ! I naturalnie przepraszam za ort :P ;]
Napisano 16 Luty 200718 l Autor Kilka szkiców- nieco starsze bo sprzed roku. @kipalol: Co mnie dziwi to to ze czasami malujesz jak artysta z gornej półki a czasami reprezentujesz o wiele nizszy poziom. Nie do końca rozumiem...mógłbyś sprecyzować?
Napisano 16 Luty 200718 l Znaczy ,ze niektore prace sa bardzo dobre ( tych jest na szczeście wiecej) pozostałe słabe ( jest ich mniej),według mnie najlepszy to ten rysunek z facetem i kościotrupem(osiemnasty z góry bodajze).Nie chce sie rozpisywac bo rysuje słabiej od cienbie i to mi powinna sie przydac jakaś fachowa porada z twojej strony:P Cieszy mnie mnogość tych prac!Mam też taka prośbe abyś do kazdego(a jeśli jest to niemozliwe to do wybranych) z tych rysunków dopisywał pare zdań co do ich czasu tworzenia, rodzajów ołówków itp. pozdrawiam
Napisano 16 Luty 200718 l Autor To mam dla Ciebie pierwszą radę :). Rodzaj ołówka to nie wszystko.Wystarczy zwykły zeszyt+ołówek HB i możesz czarować cuda na papierze. A tak po kolejności moich szkiców: - gel-pen, cienkopis 0.3 Faber Castell - akwarelka - węgiel prasowany kooh-i-noor (czy jak się to pisze...;)) - ołówek automatyczny 0.5 HB, i 2B Pozdrawiam
Napisano 16 Luty 200718 l Bardzo ładne dłonie są na Twoich rysunkach. Ja zawsze miałem problem z dłońmi...;)
Napisano 20 Luty 200718 l Autor Dzięki za komenty @designboot: jak napisał yookeer 100/70 Teraz wrzucam też coś starszego, ale jeszcze nie aż tak żeby tego nie pokazywać ;). Pozdrawiam!
Napisano 7 Kwiecień 200717 l Autor Witam! Po kolejnej długiej przerwie-update @ttaaddeekk- większość z natury, ale zdarzają się z głowy :) Pozdrawiam!
Napisano 8 Kwiecień 200717 l mi strasznie podobaja sie linearty bodajze tuszem,sa swietne! czasami gubisz anatomie,ale to szkicownki, do rysowania a nie dokladnej analizy i studiowania- tak czy siak swietne! i jak wspomnial MardibKardib -krecha idealna na komix
Napisano 8 Kwiecień 200717 l To jest to! Kiedy mi uda się osiągnąć ten poziom w cieniowaniu i dynamice postaci...
Napisano 10 Kwiecień 200717 l Autor Witam! Dzięki za komentarze.... tymczasem wrzucam coś nowego. Olej płótno 100x100. @yookeer: ASP Kraków, malarstwo, 1 rok
Napisano 11 Kwiecień 200717 l Sam sposób malowania jest bardzo fajny ... coś z anatomią mnie nie leży .. ale .. nvrm
Napisano 11 Kwiecień 200717 l Witaj Carioca u kogo jesteś w pracowni (J.M?) do której pracowni się wybierasz w przyszłym roku?
Napisano 11 Kwiecień 200717 l Autor @tymko: U nikogo innego jak u J.M!! Fantastyczny człowiek... A Do pracowni to jeszcze się zastanawiam prof.J.Waltoś, lub prof.G.Bednarski. Czas pokaże :). Ty też jesteś w Kraku? Pozdrawiam!
Napisano 11 Kwiecień 200717 l jak dla mnie to ta malowanka jest na jedną nute z wiekszoscią malunkow w asp.... ;) no i fakt anatomia nie za halo ;) pzdr
Napisano 2 Maj 200717 l Autor Mały update: A tutaj taka mała ciekawostka....na boczku zarobkowo projektuję strony internetowe i wydłubałem sobie taki layout pod portfolio: Pozdrawiam!
Napisano 11 Maj 200717 l Autor Witam! Kolejna porcja ze szkicownika....ostatnio byłem na wycieczce w kolegium medycznym, gdzie rysowałem sobie preparaty zrobione z prawdziwych ludzi (!!!). Te małe płody i szkielety były autentyczne... niesamowite wrażenie, i daje dużo do myślenia. Pozdrawiam!
Napisano 13 Maj 200717 l fajnie rysujesz Carioca aż miło patrzeć; i wyobraźnie też masz wydaje mi się - niepospolitą pozazdrościć:)
Napisano 14 Maj 200717 l NOm bardzo fajnie rysujesz .. ale niedociagniecia sa .. Popracuj nad estetyka .. ;P:D
Napisano 15 Maj 200717 l Autor Witam! Wielkie dzięki za komentarze! @superKOKO: Cały czas trzeba jednak coś poprawiać :) Dzięki! @JakóbM: Wiem :P--->>Patrz wyżej :) Tak czy inaczej dzięki wielkie! Tymczasem wrzucam obrazki plenerowe
Napisano 15 Maj 200717 l Rysunki/szkice rządzą - szczególnie te robione gel-penem/cienkopisem. Mniam.
Napisano 16 Listopad 200717 l Autor Po długiej przerwie: kilka kartek ze szkicownika i kilka obrazków. Reksio jest objęty kopyrajtem!!! Pejzaż znad Wisły. malowałem go dwa dni temu, ręce mi cholernie zmarzły i dupę odmroziło ;) Z nawiązaniem do Malczewskiego-Thanatos taki szkic w zasadzie...