Filip Napisano 15 Luty 2007 Napisano 15 Luty 2007 Witam Domek został wykonany w 3dsmax+vray, textury i geometria będą jeszcze poprawione. Poradźcie jak najlepiej zrobić trawę i ogólnie całą zieleń. Mam plugin onyxtree. Nie wiem czy drzewa renderować w 3ds czy wklejać w ps. Z jakich map trawy korzystacie? Może moglibyście podać jakieś źródła do textury trawy. Wszelkie porady mile widziane. Front Back
t0m3k Napisano 16 Luty 2007 Napisano 16 Luty 2007 fajny domek. drzwi do garazu wydaja sie za waskie i w ogole domek wyglada jakby mial bardzo malo miejsca w srodku. lacznie komina z dachem bym poprawil, balustrady niezbyt mi sie podobaja. tekstur szukaj tutaj http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=1466 robienie trawy: opcja1 http://www.kontur.ro/blog/?p=26 opcja2 uzyj VrayDisplacement (na necie jest gdzies tutek ale nie moge go teraz znalezc) z drzewami i krzakami do kazdy woli co innego, mozna uzyc RPC, wstawic geometrie albo dolozyc zielen w PS'ie, zawyczaj pomieszanie technik jest najlepsze. 1
Filip Napisano 16 Luty 2007 Autor Napisano 16 Luty 2007 Hmm według planu drzwi do garażu wydaja się być ok. Wszystko jeszcze bedę poprawił bo musi być perfekcyjnie.
Yaro16 Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Pusto,dojazd do garażu też jest przez trawę.Dodaj jakieś roślinki,drzewa i inne detale i powinno być lepiej.Textury troceeh wymieszaj żeby było pobrudzone.Radzę Ci też zmienić texture dachówek na jakieś bardziej brudne.Tam w oddali też coś by się przydało.Wszystko jest na dobrej drodze.Czekam na nastepne renderki.
Stachu Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 dla mnie rewelka, jak bym miał się już czegoś przyczepić to trawy xP
Filip Napisano 19 Luty 2007 Autor Napisano 19 Luty 2007 Zmieniłem kilka rzeczy. Na pewno do wymiany są jeszcze drzwi i oświetlenie, ale to później. Piszcie jak wam się podoba, czy coś jest nie tak, czy poprawić coś itd.
ferni Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 wydaje mi sie ze ciemny braz tych cegieł byłby lepszy i wymien materiał barierek zebyto wygladalo bardziej jak drewno
Yaro16 Napisano 19 Luty 2007 Napisano 19 Luty 2007 no bajer (jak zrobiłeś/skąd masz drzewka?)materiał rynny mi się nie podoba i materiał drewna na oknie i dzwiach
Filip Napisano 27 Luty 2007 Autor Napisano 27 Luty 2007 Poprawiłem kilka rzeczy, ale dalej coś jest nie tak.
Neiraa Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 Hmm..nieźle. Ale: jak dla mnie to za czysto i zbyt gładko; drzwi garażowe zdają się być maluteńkie; zieleń, zwłaszcze drzewa bardzo sztucznie tu wyglądaja; zlikwiduj te ptaki! drewno balustrad za mało drewniane; światło chyba ciut za jasne. =)
Yaro16 Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 cały dom pobrudz troche,balustrada za niska.No i troche za jasno przez co wygląda troche dziwnie.dzwii do domu naprawde fajne.
gregorjan Napisano 12 Marzec 2007 Napisano 12 Marzec 2007 Dla mnie bomba. Fajne kolory. Ja bym zrobił tylko trochę ciemnej. P>S>Czym w końcu zrobiłeś tą trawę plugiem czy VrayDisplacement? Aha i te drzewa..fajne ale na podwórzu wyglądają jak z plasteliny. ALe i tak fajne
Gość janinfo Napisano 24 Marzec 2007 Napisano 24 Marzec 2007 Domek super, ale jak zrobiłeś dach ?? bo sam mam na swoim projekcie do zrobienia jak narazie wygląda gładko i jest gładki. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi