Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam Domek został wykonany w 3dsmax+vray, textury i geometria będą jeszcze poprawione. Poradźcie jak najlepiej zrobić trawę i ogólnie całą zieleń. Mam plugin onyxtree. Nie wiem czy drzewa renderować w 3ds czy wklejać w ps. Z jakich map trawy korzystacie? Może moglibyście podać jakieś źródła do textury trawy. Wszelkie porady mile widziane.

Front

07ur9.jpg

Back

08te9.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajny domek. drzwi do garazu wydaja sie za waskie i w ogole domek wyglada jakby mial bardzo malo miejsca w srodku. lacznie komina z dachem bym poprawil, balustrady niezbyt mi sie podobaja.

tekstur szukaj tutaj http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=1466

robienie trawy:

opcja1 http://www.kontur.ro/blog/?p=26

opcja2 uzyj VrayDisplacement (na necie jest gdzies tutek ale nie moge go teraz znalezc)

z drzewami i krzakami do kazdy woli co innego, mozna uzyc RPC, wstawic geometrie albo dolozyc zielen w PS'ie, zawyczaj pomieszanie technik jest najlepsze.

Napisano
  • Autor

Hmm według planu drzwi do garażu wydaja się być ok. Wszystko jeszcze bedę poprawił bo musi być perfekcyjnie.

Napisano

Pusto,dojazd do garażu też jest przez trawę.Dodaj jakieś roślinki,drzewa i inne detale i powinno być lepiej.Textury troceeh wymieszaj żeby było pobrudzone.Radzę Ci też zmienić texture dachówek na jakieś bardziej brudne.Tam w oddali też coś by się przydało.Wszystko jest na dobrej drodze.Czekam na nastepne renderki.

Napisano
  • Autor

Zmieniłem kilka rzeczy. Na pewno do wymiany są jeszcze drzwi i oświetlenie, ale to później. Piszcie jak wam się podoba, czy coś jest nie tak, czy poprawić coś itd.

78534891zt4.jpg

Napisano

wydaje mi sie ze ciemny braz tych cegieł byłby lepszy i wymien materiał barierek zebyto wygladalo bardziej jak drewno

Napisano

no bajer (jak zrobiłeś/skąd masz drzewka?)materiał rynny mi się nie podoba i materiał drewna na oknie i dzwiach

Napisano

Hmm..nieźle.

Ale: jak dla mnie to za czysto i zbyt gładko;

drzwi garażowe zdają się być maluteńkie;

zieleń, zwłaszcze drzewa bardzo sztucznie tu wyglądaja;

zlikwiduj te ptaki!

drewno balustrad za mało drewniane;

światło chyba ciut za jasne.

=)

Napisano

cały dom pobrudz troche,balustrada za niska.No i troche za jasno przez co wygląda troche dziwnie.dzwii do domu naprawde fajne.

Napisano

Dla mnie bomba. Fajne kolory. Ja bym zrobił tylko trochę ciemnej.

P>S>Czym w końcu zrobiłeś tą trawę plugiem czy VrayDisplacement?

Aha i te drzewa..fajne ale na podwórzu wyglądają jak z plasteliny.

ALe i tak fajne

Napisano

Domek super, ale jak zrobiłeś dach ?? bo sam mam na swoim projekcie do zrobienia jak narazie wygląda gładko i jest gładki. Dzięki!