lukasz3d Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Witam mam problem podejrzewam niezbyt powazny a mimo wszystko nie wiem jak z tym sobie poradzic-mianowice w kabinie prywsznicowej bateria ktora jest chromowana wychodzi na czarno jakby nie byla oswietlona-po usunieciu szkla(czytaj szyb kabiny) wszystko wyglada ok-tzn chromik wychodzi prawidlowo. Swiatla mam wszystkie z exlude (shadow casting) boxow ktore sa szybkami. Probowalem tez w ustawieniu materialu szkla kombniowac w opcjach refract ale mimo paru prob zmian nic nie pomaga. Mieliscie poidobny problem.Prosze o pomoc jezeli ktos ma jakis pomysl Pozdrawiam
pionix Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 zobacz jakie masz wartości Max depth w Reflections i Refractions w materiale szkła i chromie bateri prysznicowej. Domyślne wartości to 5
lukasz3d Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 a w chromie chyba nie warto tego zmieniac skoro po usunieciu szyb wszystko gra
pionix Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 "głębokość"/ilość odbić i refrakcji w danym materiale :)
eric Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 mam ten sam problem ,po lewej jest tafla szkla ktora wplywa niekorzystnie na chromowana kulke z tylu.
klikus1984 Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 affect shadows affect alpha w materiale szkla, sprawdzcie, czy macie wlaczone. nie wiem czy to cos pomoze...
lukasz3d Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 to chyba nie to:)a moze to jakis defekt chromu
pionix Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 lukasz3d - sprawdź ustawienie Max depth w Global switches. Zrobiłem doświadczenie i jeśli włączyłeś przypadkiem to ustawienie z wartością domyślną (2) to efekt jest taki jak u erica. Dałem 3 i wszystko było juz OK. A najlepiej wyłączyć to ustawienie i sterować Max depth w materiale. Mam nadzieję że teraz Ci pomogę :)
lukasz3d Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 pionix respect dzieki wielkie-miales racje dziala dziala dziala
lukasz3d Napisano 20 Luty 2007 Autor Napisano 20 Luty 2007 pionix a z innej beczki w color mapping renderujesz pod exponential czy linear m.
Rekomendowane odpowiedzi