Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem podejrzewam niezbyt powazny a mimo wszystko nie wiem jak z tym sobie poradzic-mianowice w kabinie prywsznicowej bateria ktora jest chromowana wychodzi na czarno jakby nie byla oswietlona-po usunieciu szkla(czytaj szyb kabiny) wszystko wyglada ok-tzn chromik wychodzi prawidlowo. Swiatla mam wszystkie z exlude (shadow casting) boxow ktore sa szybkami. Probowalem tez w ustawieniu materialu szkla kombniowac w opcjach refract ale mimo paru prob zmian nic nie pomaga.

Mieliscie poidobny problem.Prosze o pomoc jezeli ktos ma jakis pomysl

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zobacz jakie masz wartości Max depth w Reflections i Refractions w materiale szkła i chromie bateri prysznicowej. Domyślne wartości to 5

Napisano

mam ten sam problem ,po lewej jest tafla szkla ktora wplywa niekorzystnie na chromowana kulke z tylu.

Napisano

lukasz3d - sprawdź ustawienie Max depth w Global switches. Zrobiłem doświadczenie i jeśli włączyłeś przypadkiem to ustawienie z wartością domyślną (2) to efekt jest taki jak u erica. Dałem 3 i wszystko było juz OK. A najlepiej wyłączyć to ustawienie i sterować Max depth w materiale.

Mam nadzieję że teraz Ci pomogę :)