od3n Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Witam! Mam problem nie wiem jak uzyskac bajkowy obraz.Potrzebuje zrobic pare budynkow w grafice bajkowej... prosze o pomoc Z gory dzieki!
Hynol Napisano 20 Luty 2007 Napisano 20 Luty 2007 Znaczy się co? Klimat? Kreska? Proporcje? No i jaki budynek? Chata z XIV wieku czy nowoczeny wieżowiec? Weź sobie zassaj ze strony z abandonware starego discworlda i tam masz od groma przykładów.
od3n Napisano 21 Luty 2007 Autor Napisano 21 Luty 2007 chodzi mi o cos takiego jak tu ... http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=30046
Hynol Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 No to przecież masz wszystko na rysunku... Nieco zmienione proporcje (większe okna, drzwi, cegły, kominy. Nieregularne kształty, jak na przykład zbyt strome dachy, taperowane ściany domów. Odpowiednie nasycenie kolorów tekstur. Jakiś light bloom w postprodukcji. Drzewa z grubymi pniami i przerysowanymi korzeniami. Długo by pisać, bo liczba możliwości jest duża. Po prostu pooglądaj trochę rzeczy w tych klimatach i podpatrz jak ludzie osiągają rezultat bajkowości.
vv3k70r Napisano 21 Luty 2007 Napisano 21 Luty 2007 to nei bajka-to Klicek i Jaras-jak najbardziej prawdziwi ludzie :)
polon Napisano 19 Marzec 2007 Napisano 19 Marzec 2007 moze tobie chodzi o toon render? widialem na 3dtotalu toontextury a w jakims computer atrs caly tutorial
Grave Napisano 17 Kwiecień 2007 Napisano 17 Kwiecień 2007 Jeśli chcesz uzyskać bajkowy klimat to musisz po prostu mieć w takim klimacie teksturki - najlepiej malowane akwarelami. Ewentualnie możesz użyć Photoshopa i filtrów nadających odpowiedni efekt.
Rekomendowane odpowiedzi