mietek Napisano 5 Marzec 2007 Napisano 5 Marzec 2007 Witajcie, niniejszą sceną zaczynam naukę vraya Na razie chcę się skupić na oświetleniu i materiałach projekt i model nie jest wykonany przeze mnie, więc proszę o komentarze dotyczące światła wybaczcie wszystkie błędy i brudy w modelu, na bieżąco będę wszystko poprawiał Proszę o komentarze :P
mietek Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 próbuję jakoś sensownie oświetlić tę scenkę na razie wygląda to tak: oświetlenie: Direct - moc 5 , za oknami Vray lights Antialiasing: Catmull-Rom pierwszy silnik-QMC, drugi- Light Cache jakieś sugestie? pozbyłem się kilku baboli w modelu , jeszcze kilka zostało:)
Mortom Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 czy mi sie wydaje czy pianino ma wymiary zbliżone do samochodu osobowego??
mietek Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 proszę o jakieś sensowne komentarze Mortom jeśli nie widzisz różnicy między pianinem a fortepianem to poczytaj sobie tu: 1. PIANINO 2. FORTEPIAN
Neiraa Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Ja się na vrayu nie znam, ale na moje oko, to zabardzo przepalone, co widać na suficie, no i sampling za mały, bo strasznie szumi. ale nice :]
..::Krzysiek M::.. Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Witam mietek Oni Ci próbują pomagać , nie złość się ... tak jak mój przedmówczyni powiedział za bardzo przepalony jest sufit Już wyeditowane ;)
Neiraa Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 ekhem..powiedziała..przedmówczyni. dodam, mimo że mieliśmy nie oceniać modeli, to wszystko tu ma bardzo dziwne proporcje, jakieś jest zbyt wielkie, nadmuchane i robi to bardzo dziwne wrażenie.
vinc Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 Gzyms jakis taki wielki...(kurzu będzie dużo) a te kółeczka pod sufitem to niepołączone ze sobą?...fortepian, czy tam pianino faktycznie wielkie sie wydaje...ziarna masz dużo ,pokręć natężeniem...bedzie dobrze ;]
!Ewert Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 poszukaj sobie na forum tematu Light contest dużo Ci to da;)) a narazie to sampling i sampling!!
Mr Pank Napisano 6 Marzec 2007 Napisano 6 Marzec 2007 straszne ziarno, fotele be i przydały by sie jakieś roślinki a tak to może być pozdr..
mietek Napisano 8 Marzec 2007 Autor Napisano 8 Marzec 2007 ..::Krzysiek M::.. -> na nikogo się nie złoszczę:) Wydaję mi się, że pozbyłem się przepaleń (ale może tylko mi się wydaje;) ), ziarno i szumy nadal są, ale to dlatego, że jeszcze nie próbowałem się ich pozbyć na ścianie, hyhy...zresztą widzicie co powiesiłem w tej absurdalnej ramie zmniejszyłem trochę mebelki bo rzeczywiście rację mieli ci, którzy mówili, że za duże:) dopiero teraz widzę, że podłoga pływa na różnych poziomach, i bardzo niezadowolony jestem z tej ścierki na podłodze dzięki za komentarze, pozdrawiam
!Ewert Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 jak nie bedzie ziarna to może coś zobacze bo na razie jak patrze na Twoją prace to tylko to widze... ale kopernikus jest super;];];]:D
adam_m Napisano 8 Marzec 2007 Napisano 8 Marzec 2007 "i bardzo niezadowolony jestem z tej ścierki na podłodze" W czym problem? Zwinąć i do kosza ;) Meble mają tylko nóżki z przodu? Daj jakiś krajobraz za oknem.
mietek Napisano 14 Marzec 2007 Autor Napisano 14 Marzec 2007 ok, ścierka leży w koszu, nie ma już takiego ziarna, teraz kombinuję jak pozbyć się tych brudnych cieni pod sufitem i w narożnikach niektóre materiały do zmiany ujęcie nie to światło nie to:) (ale o tym czytam w wątku Light Contest) ten marny widoczek renderował mi się 7h... może dlatego, że model jest z Cada i nie poczyściłem wszystkich śmieci i pusto jakoś, może rzeczywiście jakieś roślinki wstawię EDIT> trochę rozjaśniłem w ps'ie
tadzio Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 no teraz lepiej, ale chyba jak na tak duze okno to ciemnawo miejscami. pozdr.
mietek Napisano 18 Marzec 2007 Autor Napisano 18 Marzec 2007 mały update, zszedłem z czasem renderu z 7miu godzin do 30tu minut :P wydaję mi się, że nadal jest trochę za ciemno w prawej części, ale chyba bardziej naturalnie się cień rozchodzi pozdrawiam EDIT> małe zmiany po uwagach oo79
oo79 Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 jak dal mnie to wnetrze jest ok ale widok za oknem odbiega od calosci. widac ze zdjecie jest zaduze i zaciemne, podciagnij moze w PS je tek aby niebo mialo kolor zblizony do czystego bialego...
mietek Napisano 26 Marzec 2007 Autor Napisano 26 Marzec 2007 hej, kamera o kilka stopni w lewo poszła kafle na podłodze do poprawy i chyba jednak trochę za ciemno w tym korytarzu czy coś jeszcze daje po oczach? pozdrawiam
Swinger76 Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 Mnie sie tam bardzo podoba!Fakt że może troche za ciomno miejscami ale z drugiej strony to nie każdy dom jest całkiem jasny w każdym jednym miejscu!W tym narożniku w centralnym miejscu tego ostatniego renderku bym coś postawił i może pod tym obrazem po lewej stronie też. Powodzenia i pozdrawiam
!Ewert Napisano 26 Marzec 2007 Napisano 26 Marzec 2007 schody do poprawy, bo bardzo dziwnie wyglądają;]
vinc Napisano 27 Marzec 2007 Napisano 27 Marzec 2007 Te schody to popraw, niechciałbyś się na nich przewrócić...niepasują mi te białe naklejone plamki na podłodze...jak masz tam bumpa to za duży jak dla mnie i ta textutka na wprost schodów jakaś taka bez wyrazu, ale ogolnie widać postępy duże, dojaśnij troszke żeby światłem nie było tylko ten kawałek co przez okno wpada..;]
mietek Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Napisano 2 Kwiecień 2007 hej, dzięki wielkie za komentarze:) apropos tych przegiętych gzymsów i schodów to nie jest mój pomysł ani projekt...na szczęscie:D ja tu tylko renderuję ( no dobra, uczę się renderować ) heh testów ciąg dalszy, tutaj wyszła mi taka iluminacja, że chyba kiedyś sobie wymodeluję Maryjkę i postawię na górnym spoczniku;P i drugi: pozdrawiam
gregorjan Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Fajnie wyszły te prążki świetlne..ALe jak sam widzisz to światło ze schodów trzeba poprawić. Ogólnie praca coraz lepsza ,(dobrze, że zmieniłeś ujęcie;)
Rekomendowane odpowiedzi