Napisano 5 Marzec 200718 l Witajcie, niniejszą sceną zaczynam naukę vraya Na razie chcę się skupić na oświetleniu i materiałach projekt i model nie jest wykonany przeze mnie, więc proszę o komentarze dotyczące światła wybaczcie wszystkie błędy i brudy w modelu, na bieżąco będę wszystko poprawiał Proszę o komentarze :P
Napisano 6 Marzec 200718 l Autor próbuję jakoś sensownie oświetlić tę scenkę na razie wygląda to tak: oświetlenie: Direct - moc 5 , za oknami Vray lights Antialiasing: Catmull-Rom pierwszy silnik-QMC, drugi- Light Cache jakieś sugestie? pozbyłem się kilku baboli w modelu , jeszcze kilka zostało:)
Napisano 6 Marzec 200718 l czy mi sie wydaje czy pianino ma wymiary zbliżone do samochodu osobowego??
Napisano 6 Marzec 200718 l Autor proszę o jakieś sensowne komentarze Mortom jeśli nie widzisz różnicy między pianinem a fortepianem to poczytaj sobie tu: 1. PIANINO 2. FORTEPIAN
Napisano 6 Marzec 200718 l Ja się na vrayu nie znam, ale na moje oko, to zabardzo przepalone, co widać na suficie, no i sampling za mały, bo strasznie szumi. ale nice :]
Napisano 6 Marzec 200718 l Witam mietek Oni Ci próbują pomagać , nie złość się ... tak jak mój przedmówczyni powiedział za bardzo przepalony jest sufit Już wyeditowane ;)
Napisano 6 Marzec 200718 l ekhem..powiedziała..przedmówczyni. dodam, mimo że mieliśmy nie oceniać modeli, to wszystko tu ma bardzo dziwne proporcje, jakieś jest zbyt wielkie, nadmuchane i robi to bardzo dziwne wrażenie.
Napisano 6 Marzec 200718 l Gzyms jakis taki wielki...(kurzu będzie dużo) a te kółeczka pod sufitem to niepołączone ze sobą?...fortepian, czy tam pianino faktycznie wielkie sie wydaje...ziarna masz dużo ,pokręć natężeniem...bedzie dobrze ;]
Napisano 6 Marzec 200718 l poszukaj sobie na forum tematu Light contest dużo Ci to da;)) a narazie to sampling i sampling!!
Napisano 6 Marzec 200718 l straszne ziarno, fotele be i przydały by sie jakieś roślinki a tak to może być pozdr..
Napisano 8 Marzec 200718 l Autor ..::Krzysiek M::.. -> na nikogo się nie złoszczę:) Wydaję mi się, że pozbyłem się przepaleń (ale może tylko mi się wydaje;) ), ziarno i szumy nadal są, ale to dlatego, że jeszcze nie próbowałem się ich pozbyć na ścianie, hyhy...zresztą widzicie co powiesiłem w tej absurdalnej ramie zmniejszyłem trochę mebelki bo rzeczywiście rację mieli ci, którzy mówili, że za duże:) dopiero teraz widzę, że podłoga pływa na różnych poziomach, i bardzo niezadowolony jestem z tej ścierki na podłodze dzięki za komentarze, pozdrawiam
Napisano 8 Marzec 200718 l jak nie bedzie ziarna to może coś zobacze bo na razie jak patrze na Twoją prace to tylko to widze... ale kopernikus jest super;];];]:D
Napisano 8 Marzec 200718 l "i bardzo niezadowolony jestem z tej ścierki na podłodze" W czym problem? Zwinąć i do kosza ;) Meble mają tylko nóżki z przodu? Daj jakiś krajobraz za oknem.
Napisano 14 Marzec 200718 l Autor ok, ścierka leży w koszu, nie ma już takiego ziarna, teraz kombinuję jak pozbyć się tych brudnych cieni pod sufitem i w narożnikach niektóre materiały do zmiany ujęcie nie to światło nie to:) (ale o tym czytam w wątku Light Contest) ten marny widoczek renderował mi się 7h... może dlatego, że model jest z Cada i nie poczyściłem wszystkich śmieci i pusto jakoś, może rzeczywiście jakieś roślinki wstawię EDIT> trochę rozjaśniłem w ps'ie
Napisano 14 Marzec 200718 l no teraz lepiej, ale chyba jak na tak duze okno to ciemnawo miejscami. pozdr.
Napisano 18 Marzec 200718 l Autor mały update, zszedłem z czasem renderu z 7miu godzin do 30tu minut :P wydaję mi się, że nadal jest trochę za ciemno w prawej części, ale chyba bardziej naturalnie się cień rozchodzi pozdrawiam EDIT> małe zmiany po uwagach oo79
Napisano 18 Marzec 200718 l jak dal mnie to wnetrze jest ok ale widok za oknem odbiega od calosci. widac ze zdjecie jest zaduze i zaciemne, podciagnij moze w PS je tek aby niebo mialo kolor zblizony do czystego bialego...
Napisano 26 Marzec 200718 l Autor hej, kamera o kilka stopni w lewo poszła kafle na podłodze do poprawy i chyba jednak trochę za ciemno w tym korytarzu czy coś jeszcze daje po oczach? pozdrawiam
Napisano 26 Marzec 200718 l Mnie sie tam bardzo podoba!Fakt że może troche za ciomno miejscami ale z drugiej strony to nie każdy dom jest całkiem jasny w każdym jednym miejscu!W tym narożniku w centralnym miejscu tego ostatniego renderku bym coś postawił i może pod tym obrazem po lewej stronie też. Powodzenia i pozdrawiam
Napisano 27 Marzec 200718 l Te schody to popraw, niechciałbyś się na nich przewrócić...niepasują mi te białe naklejone plamki na podłodze...jak masz tam bumpa to za duży jak dla mnie i ta textutka na wprost schodów jakaś taka bez wyrazu, ale ogolnie widać postępy duże, dojaśnij troszke żeby światłem nie było tylko ten kawałek co przez okno wpada..;]
Napisano 2 Kwiecień 200718 l Autor hej, dzięki wielkie za komentarze:) apropos tych przegiętych gzymsów i schodów to nie jest mój pomysł ani projekt...na szczęscie:D ja tu tylko renderuję ( no dobra, uczę się renderować ) heh testów ciąg dalszy, tutaj wyszła mi taka iluminacja, że chyba kiedyś sobie wymodeluję Maryjkę i postawię na górnym spoczniku;P i drugi: pozdrawiam
Napisano 2 Kwiecień 200718 l Fajnie wyszły te prążki świetlne..ALe jak sam widzisz to światło ze schodów trzeba poprawić. Ogólnie praca coraz lepsza ,(dobrze, że zmieniłeś ujęcie;)