Synthax Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 Prosze o surowe i szczere C&C dot samej wizulizacji, nie projektu. Technika: CAD+Mental+PS http://img296.imageshack.us/my.php?image=png1ua4.png --------------------------------------------------------------- Aktualizacja http://img147.imageshack.us/my.php?image=panonowakrzakicopyxy9.jpg http://img476.imageshack.us/my.php?image=panonowakl4.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 ale jest nieźle nie powiedziałbym. to raczej render testowy, nie za dobrze to wyszło, Wszystko do dopracowania, może wyjść z tego fajny widoczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 Zatem czekam na wskazówki konkretne. Chetnie poświęce jeszcze troche czasu żeby uzyskać dobry efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 8 Marzec 2007 Share Napisano 8 Marzec 2007 przede wszystkim światło, ustawienia renderingu, kolory światła itp. Lepiej by to wyglądało oświetlone zwykłym directem + cienie vrayshadow + enviroment GI. Materiały są nieciekawe i widać powtarzalność na cegłach która rzuca się w oczy. Brakuje detali i lepszego skomponowania sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 9 Marzec 2007 Share Napisano 9 Marzec 2007 teraz wyglada jak collage z corela/photoshopa mapy , swiatlo , pustki w oknach ,cienie... itp .. , ogolnie jakies makietowe to , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 10 Marzec 2007 Share Napisano 10 Marzec 2007 prawa strona jest przepalona. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjh Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 A do mnie nie przemawia sposób usytuowania sklepów wewnątrz kwartału mieszkalnego. Wnetrze udostepnić tylko mieszkańcom a usługi wywalić na zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rly Napisano 12 Marzec 2007 Share Napisano 12 Marzec 2007 Co to jest?!Gdzie cienie?Poczytaj o zasadach ustawiania swiatla w scenie(przynajmniej podstawy).Tekstury tez sa slabe szkoda bo nawet przyjemne wnetrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 Co to jest?!Gdzie cienie?Poczytaj o zasadach ustawiania swiatla w scenie(przynajmniej podstawy).Tekstury tez sa slabe szkoda bo nawet przyjemne wnetrze tyle ze to jest exterior a nie wnetrze ;) [lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek311 Napisano 13 Marzec 2007 Share Napisano 13 Marzec 2007 rly mial chyba na mysli wnetrze urbanistyczne, tak mi sie wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 14 Marzec 2007 Share Napisano 14 Marzec 2007 przepalony chodnik i parter po prawej stronie. w zasadzie zlewa sie to w jedna wielka biala plame. dopiero po chwili zdalem sobie sprawe ze to ciemne po lewej to cegly. dobrze jest tez choc troszke pokazac (chocby zarys) wnetrz w parterze :) sam koncept dosc ciekawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noic Napisano 15 Marzec 2007 Share Napisano 15 Marzec 2007 fajny graficzny charakter scenki - ja bym to w ps pociągnął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 Noic, jakie PSowe patenty masz na mysli? Bo ostatnio jak widzicie jednak przesadzilem : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GNIEW Napisano 17 Marzec 2007 Share Napisano 17 Marzec 2007 U..WAPW :)...Wg mnie texturki i swiatlo do najlepszych nie należą....a co do strony projektowej nie za wiele sie wydazylo .... czy na dachach tych budyknow sa domki?? gdzies to juz chyba widzialem..prawdopodobnie w projekcie na przebudowe polskich zakladow optycznch . :) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 18 Marzec 2007 Autor Share Napisano 18 Marzec 2007 Projekt nie nalezy do mnie. Stąd prośba o C&C tylko dla wizualizacji. To pierwsza próba u mnie z GI w Mentalu. Najwyraźniej nieudana : ) Ale jak tylko znajde chwile na dopracowanie wrzuce nowszą wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 http://img61.imageshack.us/my.php?image=panonowacopyxa9.jpg i mniej kontrastu i noise http://img248.imageshack.us/my.php?image=panonowacopy2tg4.jpg i oczywiście ciąg dalszy mnie czeka,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GNIEW Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 Hmmmm... niektore rzeczy lepsze niektore gorsze.... ale ogolnie jesli chodzi o moje zdanie to wydaje mi sie ze w tej scence(kompozycji) "bohaterem" sa cegły w tej bezpostaciowej przestrzeni wiec mysle ze najpierw bym wydobyl ich charakter i texture..potem reszta... wiec reszty(razem z oswietlwniem ) nie komentuje :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synthax Napisano 25 Marzec 2007 Autor Share Napisano 25 Marzec 2007 Cegłe chciałem zastapić dechami. Ciegle coś sie interferowało przy cegłach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi